Agjencia Austriake për Zhvillim premton mbështetje për Universitetin e Ferizajt

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, ka pritur sot një delegacion nga Agjencia Austriake për Zhvillim. Gjatë këtij takimi u fol për mundësitë e bashkëpunimeve të reja si dhe për rezultatet e bashkëpunimeve  që këto dy institucione kishin bërë viteve të kaluara. Rektori i Universitetit të Ferizajt, Agron Bajraktari, tha se në dekadën e fundit kjo agjenci e ka ndihmuar më së shumti këtë institucion.

“Ne tani siç e dini jemi përfitues të një projekti i cili është projekt për partneritet me Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Salsburgut dhe është hera e tretë që  jemi përfitues të këtij projekti në dhjetë vitet e fundit, si fakultet dhe tash si universitet. Ne me zotin Martin biseduam për mundësinë e bashkëpunimit në të ardhmen në mes të dy universiteteve. Ajo që ka ndodh në të kaluarën ka qenë organizimi i konferencave të përbashkëta si dhe punimet dhe kërkimet shkencore që janë shkëmbyer mes këtyre dy institucioneve”,tha Bajraktari.

Ndërsa, drejtori menaxhues në Agjencinë Austriake për Zhvillim Martin Ledolter, shprehu gatishmërinë për të vazhduar mbështetjen për këtë institucion arsimor.

“Jam shumë i lumtur që njohuritë e marra nga universitetet e shkencave te aplikuar në Austri po aplikohen edhe këtu tek Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. Ne si Agjenci jemi të gatshëm që të ofrojmë edhe shumë bashkëpunime të tjera të cilat do të jenë në favor fillimisht të studentëve, stafit akademik dhe përgjithësi shoqërisë së këtushme. Ne po shohim që ky universitet ka të ardhme dhe ne shpresojmë që së bashku ta zhvillojmë këtë institucion”, tha Martin Ledolter.

Pas këtij takimi, drejtori menaxhues i Agjencisë Austriake për Zhvillim mbajti një ligjëratë para studentëve të Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.