Murseli: Me uzurpatorët do të veprohet konform ligjit

Komuna e Ferizajt ka publikuar një listë me 39 emra të personave të cilët konsiderohen uzurpatorë të pronës komunale. Publikimin e kësaj liste, udhëheqësit komunal thonë se e kanë bërë më qëllim të rritjes së transparencës si përmbushje e premtimit të bërë gjatë fushatës zgjedhore.

“Komuna ka publikuar një listë me disa uzurpatorë për disa zona kadastrale, kjo është bërë me qëllim të sensibilizimit të qytetarëve të Ferizajt dhe vetëdijesimit të tyre që mos të uzurpohet prona komunale, për më tepër kjo listë është bërë si rezultat i transparencës së qeverisë lokale, po ashtu edhe kryetari i komunës Agim Aliu në fushatën elektorale edhe në raportin  e 100 ditëshit ka cekur se qeverisja lokale do të jetë transparente ndaj qytetarëve dhe do të bëhet publike lista e uzurpatorëve të komunës së Ferizajt”, tha drejtori i Pronës, Gjeodezisë dhe Kadastrit, Sabri Murseli.

Megjithëse komuna publikoi një listë me 39 emra të uzurpatorëve në zonat kadastrale Dubravë, Fshat i Vjetër, Jezerc, Komogllavë, Nerodime e Ulët, Nikadin, Rahovicë, Rakaj e Slivovë, në fakt numri i uzurpatorëve në Ferizaj shkon në 100.  Por, se çka e ka ndërmend të bëj komuna e Ferizajt me këta uzurpatorë, shpjegon drejtori Murseli, duke e pranuar se do të kenë mjaftë shumë telashe.

“Tash do të shohim konform ligjeve në fuqi çka mund të ndërmarrim, janë afatet ligjore që duhet të respektohen tash do të shohim në të ardhmen çka mund të bëjmë për këta uzurpatorë, sipas ligjit u shkon njoftimi për lirim të pronës komunale pas njoftimit lëshohet vendimi ose në mënyrë të dhunshme të bëhet rrënimi ose lirimi i hapësirës në mënyrë vullnetare, ta shohim varet nga vullneti dhe gatishmëria për bashkëpunim të këtyre personave, por ne do të bëjmë përpjekje të shohim, pasi ka raste të ndishme kur e ka të ndërtuar shtëpinë dhe nëse nuk mund të bëj zgjidhje duhet ta kemi parasysh edhe këtë rast, por në aspektin procedural do të kryhen të gjitha procedurat, nëse kërkohet të implementohet një projekt infrastrukturor ose nëse është interesi i përgjithshëm për komunën e Ferizajt, në këto raste do të merren të gjitha masat, në raste të tjera do të jetë parasysh edhe pozita e qytetarëve, por të paktën duhet të përfundojnë procedurat dhe afatet ligjore në mënyrë decidive nuk mund t’i përcaktojmë pasi shkon njoftimi, data e pranimit të njoftimit, pastaj rrjedh afati ligjor, prandaj nuk mund të jap një afat të caktuar kur do të mund të merren veprime’’, tha Murseli.

U bë e ditur se ditëve në vijim do të publikohen edhe pjesë të tjera të listës së uzurpatorëve dhe sipërfaqes së uzurpuar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.