‘’FSHKQJ’’ dhe ‘’Feniks’’ ndërtojnë shtëpi për veteranin e luftës

 

Kjo është shtëpia e re e veteranit të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Imer Ismaili nga fshati Brod i komunës së Shtërpcës, e cila u ndërtua nga  shoqata “Femrat shqiptare kudo që janë” bashkë me shoqatën ferizajase “Feniks”.

Nina Statovci nga organizata FSHKQJ, tha se të gjitha femrat shqiptare anembanë botës janë bashkuar për t’iu dalë në ndihmë skamnorëve.

“Prej vitit 2017  e deri më tani kemi realizuar shumë projekte dhe kontributi është i të gjitha motrave mërgimtare të cilat janë mobilizuar gjithmonë dhe janë motiv për realizmin e projekteve të tjera, ideja jonë ka filluar nga kryetarja Fatime Nuha e cila ka gjet përkrahjen tonë dhe vazhdojmë që ta mbështesim bashkërisht, të gjitha projektet studiohen mirë para se me kalu në realizim për arsye që të fitojmë besimin”, theksoi Statovci.

Ndërsa, kryetari i shoqatës “Feniks” Milaim Jashari, tha se kjo shtëpi, ashtu si 225 shtëpitë e tjera, u ndërtua falë vullnetmirëve.

‘’Është kënaqësi për neve kur ne i rehatojmë këto familje, shoqata “Feniks” që 10 vite që  punon dhe deri tani kemi ndërtuar 225 shtëpi  dhe shoqata ‘’Feniks’’ nuk do të ndalet kur i shohim këta njerëz që kanë vullnet të ndihmojnë siç janë ky grup i motrave tona”, tha Jashari.

I lumtur që u bë me shtëpi të re u shpreh kryefamiljari Imer Ismajli.

“Falënderoj “Feniksin” edhe  motrat nga Suedia, edhe të gjithë miqtë që më kanë ndihmuar, jam shumë i kënaqur që po hy në shtëpi të re”, tha Ismajli.

Kjo është shtëpia e 9-të e ndërtuar nga shoqata” Femrat shqiptare kudo që janë”, me seli në Suedi, ndërsa për ndërtimin e kësaj shtëpie në fshatin Brod ato kanë dhuruar 12 mijë euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90