Përurohen hapësirat e reja të shoqatës ‘’Down Syndrome Kosova’’

Shoqata ‘’Down Syndrome Kosova’’, ka përuruar hapësirat e reja për ofrimin e shërbimeve terapeutike për fëmijët me sindromën down në Ferizaj, projekt ky i realizuar me ndihmën e donatorëve dhe komunës së Ferizajt.

Drejtoresha e shoqatës  ‘’Down Syndrome Kosova’’, Sebahate Hajdini-Beqiri, tha se nga sot po fillon një etapë e re për fëmijët me sindromën down në këtë qytet.

“Faleminderit që jeni sot me ne në këtë ngjarje të veçantë, një ngjarje e cila po hap një etapë të re për trajtim të dinjitetshëm të personave me sindromën down në komunën e Ferizajt, siç e dinë edhe prindërit edhe bashkëpunëtorët tanë që nga viti 2010 kemi funksionuar me një hapësirë shumë të papërshtatshme, jemi munduar me shumë sfida që të jemi afër nevojave të komunitetit me ato kapacitetet që kishim”, u shpreh Hajdini-Beqiri.

Kurse, kryetari i Komunës së Ferizajt Agim Aliu, këtë ngjarje e konsideroi si më të veçantën që nga marrja e mandatit, duke u zotuar se do të jetë përkrahës i fuqishëm i personave me sindromën down.

“Nëse për diçka kam vendosur pa hezitim dhe për të “hallakatur” gjithë buxhetin e për të gjetur një mundësi për t’i shërbyer dikujt pa hezitim me një po të madhe jam vu në shërbim të ‘’Down Syndrome Kosova’’, për të mbështetur këta fëmijë dhe këto familje, sepse konsideroj se është përgjegjësi e jona që në radhë të parë të kuptojmë të qenurit prind dhe familjarë në rrethana çfarë ofron jeta sociale në Kosovë dhe do të mundohemi që gjithmonë përkundër vështirësive që mund të kemi të gjejmë që vërtet të jemi afër këtyre kategorive dhe sot zotohem se do të mbështesim  kategoritë e tilla dhe programi im kryekëput do të jetë familja”, tha Aliu.

Ndërsa, donatori Nehat Thaçi, tha se ndjehet mirë që ka investuar në këtë projekt.

“Një sukses për ne aq i vogël, por për të tjerët aq i madh, mburrem me miqtë dhe dashamirët e mi që mu gjenden afër në këtë projekt, ju ftoj që jo vetëm kësaj shoqate t’i gjendemi pranë, por të gjitha kategorive të tjera që kanë nevojë”, tha Thaçi.

Bazuar në të dhënat e kësaj shoqate, në Ferizaj janë mbi 90 persona me sindromën down, 65 prej të cilëve janë fëmijë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.