Në disa rrugë të Ferizajt ndryshon qarkullimi i automjeteve

Komuna e Ferizajt ka vendosur që nga sot disa rrugë të qytetit të pësojnë ndryshime. Kështu në rrugën “12 Qershori” komunikacioni do të zhvillohet në të dyja kahjet duke filluar nga kryqëzimi i kësaj rruge me rrugën “Dëshmorët e Kombit”deri tek kryqëzimi me rrugën “Madeleine Albright”. Rrugët anësore që lidhin rrugën “Vëllezërit Gërvalla” me rrugën “Emin Duraku”, do të jenë rrugë ku qarkullimi do të zhvillohet në një kahje. Në rrugën “Rexhep Bislimi”, dy rrugët anësore ‘’Qamil Ilazi’’ dhe ‘’Shën Nënë Tereza’’ do të jenë rrugë ku qarkullimi i automjeteve do të zhvillohet në një kahje,  ku në rrugën ‘’Shën Nënë Tereza’’ hyrja do të bëhet nga rruga ‘’Rexhep Bislimi’’, kurse hyrja në rrugën ‘’Qamil Ilazi’’ do të bëhet nga rruga ‘’At Nikë Prela’’. Rruga “Rizah Goga” prej kryqëzimit të kësaj rruge me rrugën “Enver Topalli” e deri tek  kryqëzimi me rrugën “Avdyl Frashëri”, do të jetë rrugë një kahore. Hyrja në këtë rrugë do të bëhet nga rruga ‘’Enver Topalli.

Drejtori i Shërbimeve Publike Arben Halili, tha se këto ndryshime janë bërë me qëllim të lehtësimit të qarkullimit rrugor për shkak të punimeve të cilat pritet të fillojnë në zonën e qytetit.

“Të gjitha këto ndryshime kanë ndodhur për arsye të shumta, një ndër arsyet është fluksi i madh i qytetarëve që vinë nga diaspora si dhe punimet e ndryshme që do të ndodhin në disa rrugë, konkretisht në zonën e qytetit andaj e kemi pa të arsyeshme që paraprakisht të bëhet ky ndryshim i qarkullimit rrugor nëpër rrugët e komunës së Ferizajt, ta keni parasysh që rrugët një kahore paraqesin siguri më të madhe për qytetarët, andaj në rend të parë është siguria e qytetarëve, andaj kemi menduar se këto ndryshime do ta lehtësojnë sado pak këtë qarkullim të komunikacionit”, tha Halili.

Vendimin e qeverisë lokale nuk e mirëpritën qytetarët ferizajas. Ata thanë se i vetmi ndryshim që po bëhet nga pushtetet që po udhëheqin me Ferizajn, është ndryshimi i qarkullimit rrugor.

“Kjo rrugë është bërë si kryevepër e kryetarëve që vinë në pushtet, njëri e bën një kahëshe tjetri kur vjen dy kahëshe, fatkeqësi po ka këtu, nuk e di është shumë e udhës me qenë një kahëshe, por mendimi i tyre po shitet më shumë por pasoja ka me pas”, tha Musa Ramadani.

“Nuk është mirë hiç, s’ju ka metë tjetër sen veç m’i ndërru rrugët herë kështu herë ashtu’’, tha Bajram Qamili.

U bë e ditur se që nga fillimi i rrugës “Hamëz Jashari” deri tek ndërtesa e komunës  do të lejohet parkimi i automjeteve  me pagesë, ku menaxhimin  e parkingut do ta kryej ndërmarrja  “Ambienti”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.