Në fund të gushtit pritet të nis projekti “Bashkimi i Qytetit”

“Bashkimi i Qytetit”, titullohet projekti që pushtetarët e Ferizajt po e konsiderojnë si më të madhin që deri më tani ka planifikuar ta zbatojë komuna e Ferizajt. Ky projektet ambicioz që përfshin zgjerim, rregullim, rrethrrotullim dhe nënkalim, do të shtrihet prej rrugës “Ahmet Kaçiku”, e deri tek kryqëzimi i rrugëve ‘’Naim Beka’’ dhe ‘’Epopeja e Jezercit’’. Ky projekt i madh u prezantua sot para një numri të vogël të të interesuarve. Drejtues të pushtetit thanë se projekti tani është në fazën e tenderimit, ku komunarët po presin ofertues serioz për këtë investim kapital për qytetin. Drejtori i Infrastrukturës Arbër Bytyqi, tha se  ky projekt është i një rëndësie të veçantë pasi që do të bëj transformimin urban të qytetit dhe do të ngritë sigurinë e lëvizjes së këmbësorëve në qendër të Ferizajt.

“Siç e patë nga prezantimi projektuesi i ka paraparë të gjitha mundësitë dhe hapësirat ekzistuese të terrenit dhe ky projekt do të realizohet ashtu siç është paraparë në projekt. Ndryshe, ne kemi nënshkruar një memorandum me Ministrinë e Infrastrukturës dhe ata do të jenë financues të këtij projekti sikurse edhe shumë të tjerë që janë duke i mbështetur për komunën e Ferizajt. Mos rishikimi i buxhetit nuk do ta rrezikojë realizimin e këtij investimi, sepse tashmë mjetet janë të siguruara nga Ministria e Infrastrukturës dhe ne po besojmë se nga fundi i gushtit veç do të fillojë puna në praktikë dhe është projekt dy vjeçar”, tha Bytyqi.

Para të pranishmëve projekti ‘’Bashkimi i Qytetit’’ u prezantua nga arkitekti ferizajas Arsim Murseli. Ai tha se pavarësisht vështirësive që do të paraqiten gjatë realizmit të këtij projekti, projektuesit kanë paraparë që gjithçka të zbatohet në përshtatshmëri me terrenin.

“Fillimisht është bërë incizimi i terrenit dhe në bazë të kuotave të nivelit të terrenit dhe gjendjes ekzistuese me pas u hartua edhe ky projekt. Vështirësia është se vet puna do të bëhet në pjesën më frekuentuese të qytetit, kjo është vështirësia e parë që mund të jetë, sfiduese është hekurudha, por ajo është treguar se projekti mund të zgjidhet pa u ndërprerë ajo fare, te nënkalimi i këmbësorëve”, tha Murseli.

Se a ka firma serioze dhe me kapacitet të plotë për ta realizuar këtë projekt ambicioz të pushtetit aktual, komunarët  po shprehen optimist.

“Besoj që komuna e Ferizajt është e njohur për numrin e kompanive që merren me ndërtime, kemi shumë kompani serioze që punojnë në këtë lloj të veprimtarisë, por që nuk janë të përjashtuar edhe ata të komunave të tjera, por prapë se prapë ne do të donim që tenderin ta fitoj ndonjë kompani e këtushme”, tha Arbër Bytyqi.

U tha se tenderi për këtë projekt që kap koston prej 6 milionë euro  do të shpallet me 20 korrik , ndërsa parashihet të përfundoj brenda dy viteve.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.