Nga 26 korriku deri më 4 gusht mbahet manifestimi ‘’Ditët e Diasporës’’

Manifestimi tradicional ‘’Ditët e Diasporës” sivjet në Ferizaj do të mbahet nga 26 korriku deri me 4 gusht. Sipas drejtoreshës së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj, Xhemile Murati-Shabani, për këtë manifestim kanë paraparë zhvillimin e aktiviteteve të ndryshme.

“Disa nga aktivitetet që mund t’i ceki konkretisht fillojnë më 26 korrik ku bëhet hapja e ‘’Ditëve të Diasporës’’ dhe përfundojnë më 4 korrik dhe kemi konsideruar se në këtë periudhë vendlindja frekuentohet më shumë nga mërgimtarët, konkretisht hapja do të bëhet me një koncert për fëmijë, pastaj 27,28, dhe 29 korrik do të organizohet “Festa e Miqësisë” e cila organizohet me një bashkëpunim me kompaninë ‘’Conext’’, ndërsa do të kemi një aktivitet nga qendra “Tingujt e Zemrës” në Mirosalë, po ashtu tre ditë do të kemi eksponate nga muzeu i qytetit, po ashtu edhe tek ‘’Bifurkacioni’’, po ashtu do të kemi koloni artistike dhe ekspozitë për mërgimtarë, po ashtu edhe nga ‘’Mural Fest’’, është paraparë edhe një aktivitet letrar, po ashtu është paraparë edhe panairi me produkte ushqimore, tre ditorë, ndërsa panairin me veshje tradicionale do të organizohet tek ‘’Bifurkacioni”, tha Murati.

Murati tha se janë munduar të përgatisin aktivitete nga të cilat do të ndahen të kënaqur bashkatdhetarët.

“Kjo është agjenda që është paraparë për Ditët e Kulturës dhe unë shpresoj se nga kjo agjendë bashkatdhetarët tanë do të mbesin të kënaqur, jemi munduar qe t’u ofrojmë aktivitete sa më cilësore”, tha Murati.

Në agjendën me aktivitete të paraparë nga Drejtoria e Kulturës mungojnë aktivitetet sportive, për të cilat drejtoresha Murati tha se në anketimin e bërë vitin e kaluar mërgimtarët nuk kanë shprehur interesim për sport.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.