Reshjet e shiut u shkaktojnë dëme bizneseve në fshatin Prelez

Shiu i rrëmbyeshëm që ka kapluar dje territorin e komunës së Ferizajt, ka shkaktuar dëme në zonën industriale në fshatin Prelez të Muhaxherëve. Nga depërtimi i ujit brenda bizneseve prodhuese, afaristët thonë se u janë dëmtuar makineritë dhe materialet e nevojshme për punë. Ata thonë se me një problem të tillë përballen sa herë që bie shi, për shkak se gypat e rrjetit të kanalizimit nuk e përballojnë nivelin e  lartë të ujit.

“Dje papritmas ka pasur reshje të mëdha dhe është grumbulluar ujë shumë si zakonisht, kemi intervenuar shpejt sepse si biznes do të mund të kishim dëme të mëdha, por problem është tek kjo trafo  pasi uji mblidhet nga dy anët ka qenë rrezik dje edhe nga eksplodimi i trafos, krejt problemi është këtu pasi gypat janë të vogël dhe nuk e përpijnë dhe mandej rritet niveli i ujit,  problem është këtu”, tha Azem Guta.

“Rasti i djeshëm ka qenë i jashtëzakonshëm, dëmet nuk janë edhe të vogla, niveli i ujit ka shkuar deri 15 centimetra pasi drenazhimi nuk ka shkuar siç duhet, edhe pse nuk e di ende vlerën e dëmit që është shkaktuar por çdo kontakt i mediapanit dhe ivericës që kontakton me ujë ajo nuk vlen më, ka pas pengesë diçka dhe nuk ka funksionu drenazhimi”, tha Rasim Rexhepi.

Përfaqësues të këtyre bizneseve thanë se ka disa vite që kanë njoftuar komunën për këtë problem, por se ende nuk është bërë ndonjë zgjidhje. Ata theksuan se sot janë vizituar nga përfaqësues të Ministrisë së Infrastrukturës për t’i vlerësuar dëmet e shkaktuara nga reshjet e djeshme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.