Ministria e Planifikimit refuzon ankesën e komunës së Ferizajt

Komisioni i ankesave të Ministrisë së Planifikimit Hapësinor (MMPH) para pak ditësh i ka dhënë fuqi vendimit të Inspektoratit të kësaj ministrie, me të cilin është pezulluar leja ndërtimore për kompleksin shumëkatësh që ka nisur së ndërtuari në rrugën “Astrit Bytyqi”, në një zonë të ndërtimit të ulët, sipas planeve rregullative në fuqi.
Sipas “Kohës Ditore”, komisioni i kësaj Ministrie, ka konstatuar se leja ndërtimore për këtë objekt është lëshuar duke u shkelur procedurat e legjislacionit në fuqi.
Në një deklarim për TV Tema, kryetari i Ferizajt, Agim Aliu, ka vlerësuar se komuna po humb kohë me procedura ligjore, duke shtuar se me shumë po debatohet politikisht se sa ligjërisht.

“Unë jam idhëtar që të ketë debate ligjore dhe përfundime ligjore, sepse jo vetëm që me detyron profesioni im që jam i fushës së ligjit, por mbi të gjitha më detyron posti im, sepse jam kryetar i kësaj komune. Por ta keni parasysh gjithçka që do të ndodhë në komunen e Ferizajt do të ndodhë mbi bazën ligjore, mund te ketë vonesa, sikurse kanë ndodhur me çështjen e spitalit, varrezave dhe çështje të ngjashme, por në fund ka përfunduar me zhurma politike por me perfundime ligjore” tha Aliu.
Por pavarësisht që Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit hapësinor i kishte dërguar vendim komunës së Ferizajt që të pezullojë punët në këtë parcelë, ajo ishte treguar e shurdhër në ndërmarrje të këtyre veprimeve . Duke u përgjigjur në këtë çështje, Kryetari Aliu në një mënyrë u dërgoi edhe porosi organeve të drejtësisë, që ato të mos i fusin hundët aty ku, sipas tij, nuk e kanë vendin.
” Në fakt punët i kanë ndalë organet e drejtësisë, por kanë ndodhur në fakt një ndërhyrje që eshte e pazakonshme nga këto organe, sepse nuk është detyrë e tyre ta bëjnë këtë punë”, tha kryetari Aliu.
Siç dihet, nga viti 2015 banorët e rrugës “Astrit Bytyqi” kanë kundërshtuar në mënyrë aktive shndërrimin e lagjes së tyre në zonë të ndërtimit të lartë. Në ndërkohë, hetimet e shtetit tashmë e kanë sjellur një ish-drejtor komunal të urbanizmit në bankën e të akuzuarve për shpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim të dokumenteve, pikërisht në lidhje me këto ndryshime të kundërligjshme që kanë ndodhur në atë zonë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90