Fillojnë investimet në infrastrukturën e lagjes ”Sherret”

Punët e investimeve komunale sot vazhduan tek lagjja “Sherret” në Ferizaj. Drejtues të qeverisë lokale bashkë me banorët e kësaj pjese të qytetit, kishin dalë së bashku të shohin nga afër nisjen e punimeve në projektin e kanalizimit, ujësjellësit dhe asfaltimit të rrugicave. Me këtë rast, kryetari i komunës Agim Aliu, tha se kjo është zona me e lënë anash nga dora e pushtetit.

“Prandaj jam i lumtur që sot përfundimisht po e mbyllim këtë kaptim që ka qenë i harruar nga pushtetet dhe nga investimet po ja që çdo gjëje i vie fundi dhe sot po përmbyllet një investim i nisur kaherë. Është dashur të kryhet në vitin 2014-2015, sipas planifikimeve, por ja u dashtë të pritet që pas katër viteve të rifillojnë punët sërish, të mbetura në gjysmë. Qeverisja ime do ta ketë vëmendjen e duhur që kjo zonë të jetë një zonë urbane dhe të kryhen projektet që përfshin kanalzimin atmosferik dhe atë fekal, po ashtu në disa pjesë sistemin e ujësjellësit aty ku është vjetëruar si dhe asfaltimet e rrugicave këndej“, tha Aliu.

Për t’i parë investimet që po ndodhin në vendlindje, pati qytetarë që pikërisht për këtë qëllim kishin ardhur nga vendet e Evropës.

“Përshëndes këtë qeveri e cila më në fund na mundësoj që edhe ne të prekim atë buxhet të vogël të tatimeve tona. Jam shumë i lumtur që më në fund u ndezën reflektorët për ta parë këtë lagje. Kemi pritur shumë dhe kjo ditë për mua si një njeri me dy atdhe, as këtu e as atje, edhe atje edhe këtu, pra kjo ditë na jep një mundësi për t’u relaksuar dhe motivuar”, tha Skënder Haliti.

“Ne kemi qenë të mbyllur në geto, pa rrugë, pa infrastrukturë tjetër, prandaj sot shpresojmë që ky projekt të realizohet dhe jemi mirënjohës që pushteti e kthej kokën nga ne”, Elmi Avdiu.

U përmend që pas investimeve në infrastrukturë, lagjen  “Sherret” do ta presin edhe investime të tjera siç janë ato të natyrës sportive dhe rekreative.  Vlera e projektit të nisur sot kap shumën buxhetore rreth 200 mijë euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.