Shfaqja ”Kur hana del” së shpejti në teatrin e Ferizajt

Me tekst të Ag Apollonit e regji të Ben Apollonit, shfaqja “Kur hana del”, e zhanrit tragjikomedi, ku trajton fatin e njerëzve me sëmundje mentale si pasojë e tmerreve të përjetuara gjatë luftës së fundit në Kosovë, është shfaqja e cila do të shfaqet së shpejti në teatrin “Adriana” në Ferizaj.

Regjisori Ben Apolloni, tha se për premierën e kësaj shfaqje përgatitjet kanë filluar që një kohë.

“Është një shfaqje që rrëfen historitë e fateve të disa personave që si pasojë e luftës që kanë përjetuar kanë përfunduar në një spital për të sëmurë mendor. Po besoj që nuk është shumë e çuditshme të shkoj mendja të krijosh një shfaqje të tillë, sepse shumica prej nesh e kemi përjetuar luftën dhe dikush më shumë e dikush më pak ka pësuar nga ajo luftë dhe është mirë që herë pas herë ta kujtojmë atë se çfarë na ka shkaktuar ajo, apo çka shkakton lufta si një e keqe shumë e madhe”, tha Apolloni.

Aktori Ali Krasniqi, njëri ndër personazhet kryesore, tregoi për rolin që e ka në këtë shfaqje.

“Roli im është Luli, është njëri nga kryepersonazhet e shfaqjes, është një njeri i tramatizuar i cili jeton brenda një “kafazi” me tendencë për të dalë jashtë por që nuk arrin të dalë asnjëherë, në anën tjetër është një personazh që ka shumë kthesa emocionale, është i dashuruar me një paciente brenda kampit që nuk arrin ta bëj për vete, po ashtu është një këngëtar që në të kaluarën ka qenë këngëtar, por për fatin e tij të keq lufta i ka lënë trauma pasi ia kanë djegur nënën në luftë dhe ky e ka parë ngjarjen dhe pas luftës gjendet në një spital neuropsikiatrik. Në fillim kur e kam marrë rolin më është dukur i vështirë, por tash kam nis me dashtë rolin dhe unë perosnalisht po mundohem të jap maksimumin”, tha Krasniqi.

Premiera e shfaqjes “Kur hana del”, në tetatrin e qytetit të Ferizajt do të jepet në fund të muajit shtator.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.