Miratohet Rregullorja për Taksa, Tarifa dhe Gjoba Komunale

Rregullorja për Taksa, Tarifa dhe Gjoba Komunale, edhe sot ishte pikë e rendit të ditës së Kuvendit Komunal. Për këtë rregullore që është diskutuar disa herë nëpër mbledhjet e këtij Kuvendi, sërish u shfaqën pakënaqësi. Ekzekutivi pohoi se në këtë dokument janë futur të gjitha propozimet e partive opozitare, gjë e cila u mohua nga këta të fundit. Megjithë pakënaqësitë e shprehura, në fund ajo u miratua me shumicë votash.

“Nuk po shoh ndonjë ndryshim, përpos nja dy-tri pikave, kam propozu që zyra e avokatëve dhe auditorëve mos me pagu taksë, këmbimoret mos me pas taksë komunale, për fëmijët e familjeve të dëshmorëve për t’u regjistruar në çerdhet publike të hiqen krejt dhe asnjë nuk është inkorporuar”, tha Shkëlzen Selmani nga LDK.

“Krejt çka kam pa që ka ndryshu janë ato pika të cilat i kam propozu unë dhe njëkohësisht që i ka pas edhe shefi i grupit të PDK-së, Arian Imeri, konkretisht është ndryshu për bankomatët e zonave dhe propozimet e mia asnjë nuk janë përfillur, madje i kam dërguar edhe me shkrim“, tha Balton Dërguti nga LDK.

“Balton nuk është e vërtetë se i kemi inkorporuar vetëm të Arianit në rregullore, për shkak se ato të cilat jeni pajtuar të gjithë i kemi inkorporuar, por nuk do të thotë se të gjitha janë ndryshuar përsëri, me ato të cilat jemi pajtuar ne i kemi inkorporuar”, tha Drejtoresha e Financave, Sebahate Ajeti.

Në këtë seancë, debat nxiti edhe propozim-vendimi për vënie në diskutim publik të draft planit të veprimit të Zyrës për Informim. LDK-ja, kritikoi pushtetin për jotransparencë, ndërsa udhëheqës të qeverisë lokale u lavdëruan se asnjëri pushtet paraprak nuk ka qenë më transparent se ky që është tani.

“Nuk mundeni me bë faqen e komunës si faqe të PDK-së, hyni aty dhe shihni  fotot e diskutimeve në KK të Ferizajt dhe në foto është vetëm Arian Imeri, ka raste kur nuk është Ariani, por se atëherë prezent ka qenë Agim Aliu në Kuvend”, tha Balton Dërguti nga LDK.

“Nëse ne flasim për transaprencë atëherë le t’i publikon Luli të gjitha lejet e ndërtimit që i ka dhënë”, tha Muharrem Svarqa nga LDK.

“Nëse dikush ka një memorie institucionale besoj që e kam unë për shkak të së kaluarës, vendimet të cilat sot publikohen asnjëherë nuk janë publikuar më herët”, tha nënkryetari i komunës Naim Ferati.

“E ke të vështirë me mbrojt shefin aktual para ish-shefit tënd, por realitet është që fjala transparencë është minimum që mund të thuhet për këtë qeverisje”, tha Gëzim Kokollari nga LDK.

“Fatkeqësisht po bëhet debat LDK-PDK, LDK po pretendon se e di krejt çka po bëhet, por shtrohet pyetja se si po i di, prandaj lidhet me barcoletën ku po e di që po i marrë nga dy lugë, tash po jam t’u i marrë vetë, edhe këta po e dinë se çka janë t’u ba se u kanë ba vet”, tha Xhavit Zariqi nga AAK.

Në mbledhjen e sotme u miratua edhe Strategjia Komunale për Personat me Aftësi të Kufizuara në Komunën e Ferizajt si dhe Plani i Veprimit.  Asamblistët vendosën për Mbrojtjen e Vlerës së Natyrës: Bifurkacioni i Lumit Nerodime në Ferizaj si Monument i Natyrës.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90