Paraqitet puna një vjeçare e Kuvendit Komunal

Kryesuesja e Kuvendit Komunal të Ferizajt, Kristina Gashi-Bytyqi, në një konferencë të thirrur për media, pasqyroi punën një vjeçare të Kuvendit Komunal, ku tha se gjatë këtij viti janë mbajtur 11 seanca dhe janë aprovuar 109 vendime të ndryshme. Arritjen më të madhe në historinë e Ferizajt, ajo e konsideroi emërimin e saj në këtë pozitë, duke u bërë kështu femra e parë që udhëheq me legjislativin.

 “Vendimet e Kuvendit të Komunës së Ferizajt të vitit 2018 do të mbahen mend nga gjenerata në gjeneratë si vendime shumë të rëndësishme dhe jetike për qytetarët tanë, si vendimi për Spitalin regjional, vendimi për varrezat e qytetit të Ferizajt, vendimi për themelimin e Muzeut të Kujtesës, ku më në fund familjet e dëshmorëve, invalidëve dhe veteranët do të kenë mundësi t’i ruajnë kujtimet dhe të prezantojnë vlerat e luftës duke iu ofruar qytetarëve të njohin të kaluarën e lavdishme të luftës së fundit të popullit tonë, të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Kuvendi i Komunës së Ferizajt për herë të parë ka filluar së zbatuari dispozitat ligjore të ligjit për vetëqeverisje lokale sa i përket planifikimit të punës së Kuvendit duke miratuar planin e punës së Kuvendit të Komunës për vitin 2018,  konsideroj që kemi arritur ta përmbushim me sukses mbi 90% të planit”, tha Gashi-Bytyqi.

Gashi-Bytyqi, tha se të gjitha rregulloret e miratuara në Kuvend janë hartuar në bashkëpunim me qytetarët të cilët kanë marrë pjesë nëpër tubimet publike.

“Aktet dhe rregulloret komunale janë formësuar në bazë të kërkesave të qytetarëve të komunës sonë, para se të dalin në Kuvend për t’u miratuar kemi mbajtur diskutime publike me qytetarët ku të gjitha kërkesat, vërejtjet dhe propozimet e tyre janë inkorporuar. Të gjitha këto akte dhe rregullore proceduralisht kanë kaluar edhe përmes komisionit për hartimin e akteve juridike dhe konsultave me përfaqësuesit e të gjitha partive politike të përfaqësuara në KK. Për herë të parë Kuvendi i Komunës së Ferizajt, ka diskutuar për peticione të qytetarëve, ku besoj se është një fillim dhe dëshmi e mirë në rritjen e transparencës dhe besueshmërisë ndaj institucionit më të lartë legjeslativ. Ju kemi përmbajtur të gjitha rekomandimeve të MAPL dhe ministrive të linjave në lidhje me shqyrtimin dhe rishqyrtimin e vendimeve, jo vetëm të kësaj legjislature, por të gjitha vendimet e legjislaturave të tjera të cilat nuk janë rishqyrtuar asnjëherë”, u shpreh ajo.

Sa i përket vendimeve të nivelit qendor që po bien në duart e asamblistëve para se të shkojnë në adresë të saj dhe të kryetarit Aliu, kryesuesja Gashi-Bytyqi e pranoi se një gjë e tillë ka ndodhur edhe kur PDK-ja ishte në opozitë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90