LVV kritikon punën një vjeçare të qeverisë lokale

Punën një vjeçare të ekzekutivit ferizajas, Lëvizja Vetëvendosje në  këtë qytet, e konsideron të njëjtë me atë të qeverisjes së Muharrem Svarqes.

Kryetari i kësaj partie në Ferizaj Valon Ramadani, tha se edhe gjithë këto vite pas luftës shumë fshatra të Ferizajt, por edhe lagje të qytetit, vazhdojnë të ballafaqohen me mungesë të ujit të pijshëm.

“Është për keqardhje që edhe 20 vite pas luftës ende duhet kritikuar që fshatrat si Gremja e shumë  të tjera, e disa pjesë të qytetit, ende nuk kanë ujë të pijshëm e probleme me ujëra të zeza, po ashtu sikurse kryetarët e kaluar edhe ky i tanishmi edhe pse ka premtuar rrugë për fshatrat si Tërrn e Bablak ata ende janë në gjendje të mjerueshme dhe sigurisht një gjendje e tillë është edhe në disa fshatra të tjera dhe në disa lagje të zonës urbane. Po ashtu gjendja me punësime nepotiste nuk ka ndryshuar fare nga e kaluara”, tha Ramadani.

Ndërsa,asamblistja e Lëvizjes Vetëvendosje Evetare Azemi, tha se këshilltarët e kësaj partie në Kuvendin Kommunal, kanë qenë avokat të qytetarëve ferizajas gjatë këtij viti.

“Vetëvendosje ishte një avokate në mbrojtjen e brengave të qytetarëve duke i adresuar të gjitha në adresën, vendin dhe kohën e duhur në Kuvendin Komunal, prandaj që në fillim ne ngritëm zërin, pra nuk u pajtuam me ndryshimin e lokacionit të varrezave të qytetit, ndryshimin e lokacionit të spitalit, madje në kundërshtim me Planin Zhvillimor të Komunës, për të cilën gjë e kemi ngritur zërin kundërshtues në Asamblenë Komunale. Kemi kundërshtuar marrëveshjen dy palëshe ndërmjet komunës dhe ”Caritas Kosova” sepse ishte e kundërligjshme, për çka edhe e kemi lëshuar seancën. Kemi ngritur zërin ndaj ndërtimeve pa leje, të cilat kanë ngufatur qytetin dhe për të cilat kemi inicuar një seancë të jashtëzakonshme. Kemi  pasur edhe mospajtime me punësime partiake e ato familjare”, tha Azemi.

Në këtë konferencë të thirrur për media, Lëvizja Vetëvendosje foli edhe për procesin e zgjedhjeve të brendshme të kësaj partie, ku u tha se ky proces  do të përfundoj shumë shpejt me zgjedhjen e kryesisë së partisë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90