Prindërit në Ferizaj: Të hënën i dërgojmë fëmijët në shkollë

Këshilli i prindërve i Ferizajt, ka kërkuar nga prindërit që të hënën t’i dërgojnë fëmijët e tyre në shkolla.
Visar Islami, nënkryetar i këtij këshilli në Ferizaj, tha se edhe nëse nuk do të arrihet një marrëveshje mes institucioneve dhe SBASHK-ut, të hënën nxënësit duhet të paraqiten në shkollë.
Kemi pasur takime të shpeshta, kemi diskutuar edhe me SBASHK-un në nivel lokal, kemi pasur takime të rregullta me ta, jemi përpjekur, jemi munduar që të gjendet një zgjidhje me ministrinë dhe SBASHK-un, mirëpo prapë nuk është arritur ai qëllim. SBASHK-u nuk tërhiqet nga kërkesat e tyre, ministria u ka ofruar atë mundësi që e ka, por ne si këshill i prindërve apelojmë tek SBASHK-u që të fillojnë me mësim ditën e hënë dhe nxënësit dhe mësimdhënësit të jenë pjesë e mësimit. Ne po kërkojmë që të hënën të jetë mësim i rregullt dhe të fillojë procesi mësimor. Kjo thirrje është edhe për mësimdhënësit edhe prindërit” tha Islami.
Islami shprehet se është tejet shqetësuese humbja e kaq shumë orëve mësimore, por sipas tij,  dhe më shqetësuese është mënyra se si do të kompenzohen ato.
Humbjet që janë shkaktuar që tri javë, unë nuk besoj se do të gjendet kohë për me i kompenzu, kam ndëgju se do të vazhdohet në kohën e verës, por megjithatë mësimdhënësit nuk do të dalin në ato ditë, ne e kemi thënë edhe pa tri jave që çdo orë e humbur është problem të kompenzohet”, tha Islami.
Ndryshe, tash e 17 ditë nxënësit po qëndrojnë jashtë bankave shkollore si pasojë e grevës së mësimdhënësve,  të cilët janë duke kërkuar korrigjimin e projekt-ligjit për paga, në mënyrë që punëtorët e arsimit, sipas tyre,  të kenë një trajtim meritor në sistemin publik.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.