Shkronja E në shesh, në përkrahje të viktimave të dhunës seksuale

Dhjetëra gra ishin mbledhur sot në objektin e Komunës së Ferizajt, për të përkrahur projektin #forheroines”, i cili u dedikohet 20.000 grave që ishin viktima të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë. Kjo iniciativë e Batalionit të Atlantikut ka për qëllim të bëjë thirrje që drejtësia për këto viktima të vihet në vend.
Kryesuesja e Kuvendit Komunal të Ferizajt, Kristina Gashi-Bytyqi, e ka quajtur si iniciativë të qëlluar, duke thënë se është momenti i fundit që t’u jepet mbështetja e duhur, tani kur ato janë duke zhvilluar betejën për të drejtat e tyre.

“Gjatë luftës së fundit jo vetëm që humbën jetën shumë qytetarë të pafajshëm por edhe më keq, u dhunuan shumë gra duke lënë pas një luftë të papërfunduar me vite. Gjatë luftës në Kosovë dhuna seksuale është përdorur si një instrument terrori. Përdhunimi ishte përdorur me qëllim të shaktërrimit të familjeve, por kjo nuk i bëri ato gra të dorëzohen asnjëherë, ne dëshmuam se jemi të fortë dhe mbështesim njëri tjetrin” , – tha kryesuesja Gashi-Bytyqi.

Artiola Kajtazi, përfaqësuese e organizatës “Nisja, Zhvillohu” që është pjesë e këtij projekti, tha se gjatë luftës së fundit afro 20.000 gra ishin viktima të dhunës seksuale, dhe se bota duhet ta dijë që  Kosova nuk i ka harrur viktimat e veta të luftës.

“Lufta e fundit përmban dhimbje dhe vuajtje. 20.000 gra u dhunuan nga kjo lufte, 20 vite me vonë akoma nuk është vënë drejtësia, shumë nga to kërkojnë drejtësi, ndërsa disa nga to kanë zgjedhur të heshtin,  pasi nuk kane edhe perkrahje institucionale.

Inciativa #forheroines, ka qëllim që të përcjellë mesazhin nëpër botë se Kosova nuk i ka harruar këto viktima”,- tha Kajtazi.
Pjesë kryesore e këtij projekti është aktiviteti i shpërndarjes së shtatë karaktereve “# F O R H E R” në qytetet kryesore të Kosovës, dhe në ato karaktere në shenjë solidarizimi me gratë e prekura nga kjo dukuri do të vendosen vathë. Në qytetin e Ferizajt nesër do të vendoset shkronja E, e cila do të qëndrojë në sheshin kryesor për 6 ditë me radhë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90