Gjendja e ”KF Ferizaj” shqetëson sportistët

Të hysh në faqen zyrtare të klubit të futbollit “Ferizaj”, nuk sheh ndonjë lajm të mirë, përveç rezultateve negative, bojkotim të stërvitjeve, madje edhe  publikime të atilla se sot u dhanë rrogat e po fillojmë stërvitjet.

 E gjithë kjo situatë që është krijuar në klubin e futbollit të Ferizajt, po shqetëson trajnerët e këtushëm të cilët thonë se krejt kjo gjendje ka ardhë  si pasojë e keqmenaxhimit.

  “Kriza veç është thelluar, anija është kah fundoset, çështja është krejt tek menaxhimi benda klubit duke filluar nga kryetari, drejtori, bordi, kjo është arsyeja  e vetme, por me ardh ”Ferizaj” në këtë gjendje nuk është në rregull, është shumë e dhimbshme. Ne, gjeneratat që kemi dhënë kontribut është e dhimbshme për ne. Brenda klubit duhet të japin përgjigje dikush pse është bërë privatizimi i klubit, merre shembull Gjilanin çfarë ekonomie ka, çfarë rezultate janë duke pas, po ashtu “Feronikeli” i Drenasit që nuk është as sa gjysma e ”Ferizajt”, çfarë rezultate ka po ashtu Podujeva, është tmerr i tmerrit se çfarë po ndodh me ”Ferizajn”, por këta e dinë më mirë, kurse për neve si kontribues është shumë e dhimbshme“, tha Qerim Shaqiri, trajner.

“Po flitet nëpër qytet se dikush i ka futur nja 2 hektarë tokë në këto muhabete kështu që ai që vjen prej Anglisë e shikon profitin, këtu është mjerim për ata që udhëheqin sportin, Drejtoria  e Sportit është mjerim, është alarm i kuq në krejt degët e sportit. Unë si qytetar e aktivist i futbollit më brenë kjo punë dhe kjo nuk duhet të mbetet kështu, kjo hallkë e këputur duhet të ngjitet, për momentin nuk e kemi as ligjin e sportit, kemi kuadro, por edhe në vendin e vet nuk janë dhe kjo është mjerim, këtë e ka për obligim Drejtoria në krye me kryetarin e komunës ta zgjidhë”, u shpreh Ahmet Sylejmani.

“E gjithë energjia në futbollin e Ferizajt ështe e fokusuar në klubin futbollistik “Ferizaj”, sidomos në kategorinë e seniorëve, unë mendoj se janë lënë anash kategoria e juniorëve dhe lojtarë të klubeve të cilët po janë të interesuar nga klubet e Tetovës, Gjilanit, e të tjera. Derisa ka shumë lojtarë që ne i kemi vlerësuar  të dobët ata në klube të tjera janë titullar, që fatkeqësisht ne i kemi vlerësuar jo drejt dhe këtu është gabim i madh, njerëzit që kanë bagazh profesional nuk është marrë mendimi i tyre dhe këtu peshën e fajit e ka Drejtoria  për Sport”, tha Agron Selmani, trajner.

Ata shprehen të zhgënjyer me mënyrën e privatizimit të këtij klubi.

 “Me privatizimin e klubit është bërë një gabim, sepse u është dhënë njerëzve që i kemi parë veç kur është bërë nënshkrimi dhe asnjëherë tjetër, t’u jepen aksione 51% të huajve është e tepërt sepse ky është klub qyteti”, tha Shaqiri.

“Akterë të cilët e kanë marrë nën menaxhim klubin që thonë 51% anglez është një çështje që mbetet për t’u dëshiruar, ai person që ka ardhë prej Anglisë ai e ka një interes dhe interesi i tij është material dhe i bie që është një punë jo e mirë“, tha Sylejmani.

 Për gjendjen e klubit të futbollit “Ferizaj”, u kërkua të diskutohet edhe në seancën e fundit të Kuvendit Komunal nga grupi i kuvendarëve të LDK-së, por ky propozim nuk u përkrah nga  shumica.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220