TEMA

E konfirmuar: Të lënduarit Xhokli dhe Gashi nesër transferohen në Linc të Austrisë

Të lënduarit nga shpërthimi i bombolës së gazit në Ferizaj, Enver Xhokli dhe Fidan Gashi, nesër do të transferohen për në Linc të Austrisë.

Anesteziologu ferizajas, njëherit shef i kolegjiumit të mjekëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në Prishtinë, dr. Nehat Baftiu, konfirmoi se pas vizitës që mjekët austriak ua bën sot të lënduarve, u vendos që ata të transferohen në Austri nesër rreth orës 13:40 nga aeroporti i Prishtinës.

Tranferi i dy pacientëve të fundit po bëhet në kuadër të një marrëveshjeje ndërshtetërore mes Kosovës dhe Austrisë.

Sipas njoftimeve që vijnë nga familjet e dy të lënduarve, ata tashmë janë pajisur me viza austriake.

Fondacioni Labinot Tahiri ka njoftuar se aksioni për grumbullimin e mjeteve financiare për shërimin e Enver Xhoklit dhe Fidan Gashit do të ndërprehet në momentin që këta dy pacientë nisen për në Austri, ndërsa mjetet e grumbulluara për shërimin e tyre do t’u dedikohen si ndihmë familjeve të të lënduarve nga shpërthimi në “Steak House” si dhe për raste të tjera që kanë nevojë për shërim.

Exit mobile version