Rruga “Xhemë Gostovari” me gropa sikur në luftë

Nuk është e gjatë as 300 metra, por rëndësia e rrugës “Xhemë Gostivari” në afërsi të qendrës së Ferizajt është  e madhe, meqë është dalje e lagjes “Sejdi Sejdiu”  drejt rrugës “Naim Beka” dhe fshatrave Zaskok e Pleshinë. Por, kjo rrugë është bërë e rrezikshme për qarkullim të automjeteve, shkaku i gropave të shumëta që janë thelluar përgjatë saj, sikur të ishte kohë lufte. Banorët ankohen se ditë më parë janë asflatuar disa rrugica në këtë pjesë të qytetit por jo edhe rruga e tyre, e cila ka vite që është në gjendje të mjerueshme.

  “Unë vij këtu në pushime, tash kam ardhur me gjithë familjen, rruga është katastrofë, dhe më duket se është ndër rrugët më të këqija, edhe pse është më e qarkullueshmja. Jemi detyru vetë me i rregullu trotuaret, kam organizuar me shku në komunë, me ngritë këtë shqetësim, por banorët nuk u bënë bashkë. Dje jam detyruar me çu veturën me rregullu shkaku i rrugës. Nuk e di çka me ba, ne vazhdojmë të kontribuojmë për këtë vend, por kur të vijmë bëjnë hajgare me ne, jam shumë i zhgënjyer, shpresoj të bëhet mirë”, – u shpreh mërgimtari  Zejnullah Sejdiu

     “Kjo është një ndër rrugët e para në Ferizaj por kurrë nuk është asfaltu nga shteti, para luftës e kemi asflatu ne banorët, edhe kurrë ma nuk është asfaltu. Shtrohen rrugë nëpër katune nëpër kodra, e kulmi është tash krejt rrugicat janë asfaltu vetëm kjo jo, nuk e dimë arsyen. Ka biznese, ka lëvizje, dëme ka sa duash. Janë ndërtu ndërtesa në rrugën “Sejdi Sejdiu”, i gjithë betoni është bartë kësaj rruge, ndërtesat janë bërë, por rrugën nuk kanë ardhë as me shiku ma”, – tha banori Burim Xhemajli 

 Nga pluhuri i rrugës nuk janë në hall vetëm kalimtarët dhe banorët, por edhe bizneset të  cilat veprojnë  në këtë rrugë, e të cilat nuk janë të pakëta në këtë zonë.

 “Na pengon shumë, kur bie shi është katastrofë, ndërsa tash është pluhur shumë i madh, është problem edhe për kilenta edhe për banorë e  për vetë ne. Është katastrofë, midis qendrës me qenë kjo rrugë, shumë keq”, u shpreh Vjollca Kadriu.

Drejtori i Infrastrukturës komunale Arbër Bytyqi, në shqetësimet e banorëve u përgjegj përmes telefonit, duke i siguruar ata se në planin e veprimit Komuna e ka edhe  asfaltimin e kësaj rruge, mirëpo duke mos i precizuar afatet kohore për realizimin e në projekti të tillë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90