LDK e Ferizajt pa përfaqësim në Kuvendin e Kosovës

Zgjedhjet e 6 tetorit e renditën LDK-në si partinë e dytë në nivel vendi, por jo kënaqshëm doli kjo parti edhe në Ferizaj. Nga dega e këtushme ky subjekt nuk do ta ketë asnjë deputet në Kuvendin e Kosovës. Sahit Krasniqi, ish-anëtar i kësaj partie, tregon arsyet që, sipas tij, sollën këtë rezultat.

 “Problemi është te Muharrem Svarqa, të gjithë e dimë që ka qenë kryetar komune dhe i ka humbur zgjedhjet nacionale në vitin 2017, pastaj edhe zgjedhjet lokale kur ka qenë kryetar dhe kjo ka ndikuar. Adem Salihaj është demodu pasi që 20 vite sillet e pështillet emri i tij. Kemi pasur emra të rinj në lista, por më vjen keq të them por jo gjithkush mund të bëhet deputet, jo vetëm pse e ka një kravatë ose i ka kreh flokët dhe tash mund të jetë deputet. Deputet mund të jetë dikush që ka krijuar një bagazh dhe që e njeh qyteti, këtu ka ndodh që ka pas njerëz që kurrë s’kanë qenë në LDK dhe kjo ka reflektuar. Megjithatë, LDK që konsiderohet si dega e dytë në Kosovë nga elektorati dhe në Ferizaj as në 2017 as tani besoj që është një hendikep i madh dhe besoj se LDK duhet të bëj diçka të dalë nga ky qorrsokak pasi zgjedhjet lokale i kemi shumë shpejt”, tha Krasniqi.

Në anën tjetër, kryetari i LDK-së në Ferizaj Muharrem Svarqa, që ishte edhe kandidat për deputet, thotë se ata më shumë u angazhuan për t’i sjellur vota partisë sesa vetës.

“Ne kësaj radhe kemi pasur një praktikë e cila nuk ka qenë e njohur deri më tani në degën e Ferizajt, pasi asnjëherë më parë LDK në Ferizaj nuk i ka pasur 7 kandidatë, por realisht ne nuk e kemi mbyllur territorin gjeografik të degës së LDK-së vetëm për votën e kandidatëve të saj, pasi qëllimi ynë ka qenë të ruajmë votën e LDK-së dhe fati i LDK-së ka qenë mbi fatin e individëve që kanë qenë, do të thotë, interesat individuale të kandidatëve për deputetë kanë qenë minore në raport me interesin  e degës. Megjithatë, LDK e Ferizajt do të jetë e përfaqësuar në Kuvend, sepse ne kemi një kandidate për deputete e cila është në pritje, po ashtu ka mundësi që të ketë edhe ndonjë tjetër, megjithatë nuk është vetëm legjislativi vendi i përfaqësimit të LDK-së, unë besoj se konform fuqisë politike që ka do të jetë e përfaqësuar edhe në nivele të tjera ekzekutive”, tha Svarqa.

Krasniqi, thotë se LDK e Ferizaj ka nevojë për rifreskim.

 “Unë dhe disa të tjerë që në një mënyrë kemi qenë të përjashtuar nga procesi brenda LDK-së, ne jemi në LDK-kontribuojmë për të, e kemi votuar LDK-në dhe do ta votojmë sa herë të ketë zgjedhje, por do të shohim emrat konkret, nuk do të japim votë aty ku nuk meritohet. LDK në Ferizaj duhet të kthjellet nëse dëshiron me iu qëndru në ballë oponentëve politik ose  nëse dëshiron me udhëheq ndonjëherë me Ferizajn”, shprehet Sahit Krasniqi.

 Kurse, Muharrem Svarqa thekson se do të punojnë në faktorizimin e mëtejmë të LDK-së në këtë qytet.

“Ne gjithçka që shohim duhet shikuar përpara, ne nuk mund të mbesim peng i së kaluarës,  ne duhet të punojmë për forcimin e mëtejmë të LDK-së, unë besoj se faktorizimi i mëtejmë i Ferizajt do të jetë një nga prioritetet edhe të forcimit të degës së LDK-së edhe përmes formave të tjera të ristrukturimit dhe riorganizimit të mëtejmë, ne do të përgatitemi për zgjedhjet lokale menjëherë pas konstituimit të organeve ekzekutive të Kosovës”, tha Svarqa.

Në zgjedhjet e 6 tetorit, LDK në Ferizaj u radhit e treta me 12.865 vota.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90