Salla e operacioneve në repartin e Kirurgjisë të Spitalit Rajonal të  Ferizajt, është jashtë funksionit që nga e shtuna, për shkak se shiu që ra atë ditë depërtoi në këtë sallë dhe dëmtoi mjetet që ndodhshin aty.

Kryeinfermieri i anestezionit në këtë repart Enis Shabani, tha se dëmet që janë shkaktuar në Spital nga reshjet e shiut janë shumë të mëdha.

“Si pasojë e të reshurave pullazi i spitalit nuk ka mundur t’i rezistoj, dëmet janë tepër të konsiderueshme, vërshimet kanë përfshi dy depot tona kryesore të bllokut operativ atë të kirurgjisë dhe anestezionit, ka dëmtuar një numër të madh  të materialit të përdorshëm që lidhet direkt me pacientin dhe nuk mundemi të konstatojmë që  është apo jo steril për shkak të kontaminimit  me ujin dhe kjo lidhet drejtpërdrejt me punën e bllokut operativ, por ajo që e bllokon punën më së tepërmi është pjesa e sterilizimit edhe aty është futur uji edhe në bllokun operativ dhe kështu që presim të vijnë ekipet e specializuara ta shohin se aparatura e sterilizimit nuk është në kontakt me rrymën pasi është pjesë vitale ku pa sterilimin e materialit medicional nuk mundemi të hymë në sallë dhe pa dezinfektimin e sallës dhe pastrimin total të bllokut të sallës nuk mundemi të bëjmë intervenim”, tha Shabani.

Për të vlerësuar dëmet që janë shkaktuar në Spitalin Rajonal të Ferizajt, tashmë  është formuar një komision.

“Jemi në fazën fillestare të vlerësimit të dëmeve të shkaktuara më datën 5 maj, shpresoj se shumë shpejtë do të dalim me një raport dhe të dimë gjendjen përfundimtare se si është puna, por vërehen dëmtime nga lagështia, sidomos e pjesës së sipërme të objektit”, tha Hajriz Tahiri, kryetar i komisionit mbikëqyrës.

Kurse, drejtori i Spitalit të Ferizajt Bejtush Jaha, tha se gjendja e krijuar këto ditë në këtë institucion flet më së miri për nevojën urgjente të ndërtimit të spitalit të ri.

“Është një spital i vjetër, objekt i vjetër me improvizime, prandaj është nevojë e ka hershme e Ferizajt të ketë një spital të ri, unë po shpresoj dhe besoj që brenda një periudhe të shkurt të filloj ndërtimi i një spitali të ri, pasi kjo gjendje që është krijuar është një apel edhe për nivelin e lartë që sa më shpejt të fillojnë procedurat për fillimin e ndërtimit të spitalit të ri”,tha Jaha.

Përveç repartit të Kirurgjisë nga reshjet e shiut janë shkaktuar dëme edhe tek reparti i Gjinekologjisë, ndërsa sipas drejtuesve të këtij institucioni,  vlera e dëmit të shkaktuar është përafërsisht rreth 3 mijë euro.

 

 

Të ngjashme

Të tjera