Shënohet Dita Botërore kundër Punës së Fëmijëve

Me pankarta në duar dhjetëra fëmijë të shkollave fillore të Ferizajt, kanë marshuar përgjatë bulevardit të qytetit për t’i thënë stop punës së fëmijëve. Ky aktivitet që u shënua në vigjilje të Ditës Ndërkombëtare kundër Punës së Fëmijëve, organizuar nga ‘’Caritas Kosova’’, mbështetur nga shoqata ‘’Hendifer’’ dhe ajo për personat me Fibrozë Cistike, u tha se synon tërheqjen e vëmendjes së institucioneve për marrjen e masave konkrete për ndalimin e fenomenit të shfrytëzimit të fëmijëve për punë.

 “Dita Ndërkombëtare kundër Punës së detyruar të Fëmijëve është përkujtim për ne të rriturit se duhet të luftojmë shumë fortë këtë dukuri negative në vendin tonë. Ne jemi këtu për fëmijët që t’iu mundësojmë të gjitha të drejtat e barabarta, pa marrë parasysh racën, kombin apo etninë, të kundërshtojmë punën e detyruar tek fëmijët, ajo se çfarë ne e mbjellim sot korrim të nesërmen, kështu që të punojmë sot që të kemi një të ardhme më të ndritshme dhe më të bardhë”, tha Minavere Fejzullahu nga organizata “Caritas Kosova’’.

Ndërsa, kryesuesja e Kuvendit Komunal Kristina Gashi-Bytyqi, tha se komuna e Ferizajt ka tendencë përmirësimin e kushteve për fëmijë, duke theksuar se pikërisht për këtë qëllim është miratuar edhe draft rregullorja për të drejtat e fëmijëve.

“Ju siguroj se edhe unë dhe kryetari i komunës kemi në agjendën tonë të punës të institucioneve që drejtojmë promovimin dhe të drejtat e fëmijëve, fundja ne vet jemi prindër, fëmijët janë investimi më i rëndësishëm në jetën tonë, andaj çdo përpjekje në këtë drejtim është investim në të ardhmen e përbashkët të shoqërisë dhe rritjen e brezave të shëndoshë”, tha Kristina Gashi –Bytyqi.

Dita Botërore kundër Punës së Fëmijëve shënohet çdo vit në datën 12 qershor, duke nënvizuar rrezikun me të cilin përballen shumë fëmijë që nisin të punojnë në moshë të vogël, si dhe politikat që duhen t’i ndërmarrin institucionet për të ndaluar punën e fëmijëve.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.