Mbahet Panairi i Sporteve në Ferizaj

Dhjetëra klube e shkolla të sportit në Ferizaj, performuan për disa orë në sheshin e qytetit, në kuadër të Panairit të Sporteve që po organizohet nga Ministria e Kulturës, e Rinisë dhe Sportit, si dhe Komiteti Olimpik i Kosovës. U tha se përmes këtij aktiviteti Qeveria e Kosovës po synon të nxjerrë sportistë të vyeshëm dhe ta largoj rininë nga dukuritë negative.  Vjollca Krasniqi nga Komiteti Olimpik i Kosovës, tha se që nga 23 shtatori në kuadër të Javës Evropiane,  gjithandej Kosovës  janë duke u zhvilluar një varg aktivitetesh të ndryshme sportive.

“Edicioni i katërt i Panairit të Sportit që sot po zhvillohet në 16 komuna ka për qëllim që klubet sportive të komunës suaj të paraqesin ofertën e tyre për nxënësit e shkollave fillore, në mënyrë që fëmijët të largohen nga rruga dhe ata të joshen me sportet të cilat do t’i praktikojnë pastaj”, tha Krasniqi.

Kjo ngjarje sportive u mbështet edhe nga Drejtoria e Kulturës, e Rinisë dhe e Sportit në Ferizaj. Ky aktivitet u shënua në kuadër të manifestimit “Epopeja e Jezercit”

“Po ndihem krenare nga kupat dhe medaljet që i pashë në tavolinat e klubeve sportive me të cilat e kanë nderuar qytetin e Ferizajt, prandaj ne si Drejtori e Sporteve ndihemi krenarë për të arriturat e sportistëve të Ferizajt. Përndryshe, sa i përket infrastrukturës sportive në Ferizaj, së fundi Ministria e Kulturës ka financuar ndërtimin e një qendre sportive në fshatin Greme, po ashtu kemi edhe zotime të tjera në përkrahjen e sportit dhe infrastrukturën e kësaj fushe shumë të rëndësishme“, tha Xhemile Murati-Shabani.

Klubet që sot morën pjesë në këtë panair u shprehën të kënaqur me këtë aktivitet, duke treguar se pavarësisht kushteve që institucionet po ofrojnë për ta, shkollat e sportit po nxjerrin talentë, kualitet dhe rezultate të mira.

“Është atmosferë shumë e mirë, sportistët tanë po bëjnë një aktivitet, po ashtu edhe reklamë për sportet e tyre, si dhe po kënaqemi duke e ditur se është edhe java e Epopesë se lavdishme dhe panairi po zhvillohet pikërisht në këtë ditë. Ndryshe,  klubi jonë i karatesë çdo ditë e më shumë po sjell rezultate të mira,  kupa e medalje”, tha Gani Mahalla nga klubi i karatesë “Kastrioti”.

“Unë besoj që jemi duke bërë një punë e cila ia vlenë për t’u vlerësuar. Kemi filluar ta bëjmë një organizim shumë të mirë, pastaj vet pranimi në instanca më të larta të futbollit ka bërë që të rritet më shumë motivi dhe angazhimi për punë. Qëllimi kryesor i shkollës sonë është që të kultivojmë sportistë shumë të mirë që dinë ta japin maksimumin që ta avancojmë futbollin në vendin tonë”, tha Fatos  Ademi, trajner i klubit të futbollit “Dinamo”.

Nga ky panair i sporteve, u ftuan të gjithë prindërit dhe mësimdhënësit që t’i motivojnë fëmijët për t’u angazhuar nëpër sporte të ndryshme, ndërsa institucionet u zotuan se përkrahja qeveritare për këtë fushë nuk do të mungojë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.