Greva lë çerdhen e fëmijëve në boshllëk

Ashtu sikurse klasat e shkollave që mbetën të zbrazura pa nxënës, zbrazti e ngjashme po mbretëron edhe në ambientet e çerdhes publike “Ardhmëria Jonë” të Ferizajt.  
Gjendja e krijuar nga greva nuk po u pëlqen edukatoreve, e sidomos jo atyre që janë edhe prindër me fëmijë të vegjël.  
Afërdita Jashari, e cila përkujdeset për fëmijët e të moshave 2 dhe 3 vjeç, thotë se ambienti i çerdhes pa fëmijë asaj  i duket i zymtë.
“E vështirë është për prindërit por edhe për neve si edukatore, prandaj kërkoj që të bëhet një zgjidhje sa më shpejt pasi greva është e dëmshme për të gjithë edhe për fëmijët edhe për nxënësit edhe për prindërit dhe vet neve punonjësit. Ne të gjitha jemi nëna, me ardhë me qëndru këtu pa punu, pa fëmijë është e mërzitshme dhe është monotone”,shprehet Jashari.
Edhe Kryetare e Sindikatës në çerdhen “Ardhmëria jonë” Flora Abdullahu, thotë se kjo situatë nuk po iu pëlqen as atyre, por se janë të vendosur të qëndrojnë në grevë deri sa të realizohen kërkesat e tyre.
“Ne ndjejmë shumë keqardhje nga prindërit, e dimë se e kanë shumë të ëvshtirë me u gjind në këto situate, këkrojm një mirëkuptim dhe një mëbshtetje nga ta. Ne nuk kemi pasur presion nga ta por ne vet jemi në atë situate që është shumë e pa lakmueshme, ne nuk e dojm një ambient të tillë, por deri sa kërkesa jonë të realizohet ne do të jemi pjesë e grevës qind për qind”,tha Abdullahu.
Ndryshe, SBASHK-u ka filluar grevën më 14 janar dhe sipas sindikalistëve, greva në institucionet arsimore do të vazhdojë deri në plotësimin e kërkesave. 
Ditëve të fundit shumë këshilla të prindërve anembanë Kosovës kanë nisur të reagojnë për humbjen nga greva që po e pësojnë gjeneratat e reja pa faj të tyre.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.