Trajneret Amerikane në përkrahje të basketbollisteve Ferizajase

Këto basketbolliste të reja ferizajase e kishin një ditë fatlume, meqë  në mesin e tyre po qëndrojnë dy trajnere të njohura botërore të basketbollit, Ruthie Bolton dhe Chineze Nwagbo nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Ato gjenden në Kosovë me inciativën e Abmasadës së Shteteve të Bashkuara në Prishtinë, Departamentit të Shtetit Amerikan dhe Federatës së Basketbollit të Kosovës.
Qëllimi i vizitës së tyre është shprehja e përkrahjes për basketbollistet e reja dhe senzibilizImin e opinjonit në Kosovë për të mbështetur femrat që mirren me sport, në këtë rast me basketboll.
Trajnerja Ruthie Bolton thotë se qëndrimi në Kosovë është një eksperiencë e veçantë për të:

“Unë jam nga Mississippi, por jetoj në Kaliforni ne SHBA, jam këtu me programin e sportit të Ambasadës Amerikane dhe jam shumë e emocionuar,është nje eksperiencë e shkëlqyer. Unë e bëj këtë punë gati 10 vite dhe duke përdorur basketbollin si një mundesi për të kaluar pengesat mes familjeve, komuniteteve, shteteve eshte nje gje e shkelqyer andaj sot edhe pse do te bejme ushtrime, do te jemi ne fushe. Ky moment, kjo eksperience është shumë më e madhe se nje loje”, tha Ruthie Bolton

Ndërsa Elvira Dushku, sekretare e përgjithshme e Federatës së Basketbollit të Kosovës, tha se qëndrimi i këtyre dy trajnereve Amerikane në Kosovë, do të ndikojë në rritjen e numrit të femrave që të mirren me basketboll.

“Është një projekt i përbashkët me Amasadën Amerikane, kemi arritur që ti sjellim dy ish-basketbolliste të famshme nga SHBA-ja, të cilat kanë një karrier të bujshme duke përfaqësuar Amerikën disa herë në lojëra olimpike në kampionate botërore, të cilat pas përfundimit të karrieres e kanë vazhduar karrierën e tyre si trajnere, dhe ne e kemi shfrytzuar ratin që me i sjell këtu që me i motivu basketbollistet tona që me u mirr me basketboll”,- tha Dushku.

Ruthie Bolton është ish -lojtare e ligës më të fortë të basketbollit në botë për femra, WNBA, ndërsa pas përfundimit të karrierës si basketbolliste, Bolton ka filluar punën si trajnere për ekipe të ndryshme në SHBA.
Ndërsa Chineze Nwagbo krahas si basketbolliste në SHBA, ajo ka luajtur edhe në Evropë, Brazil. e disa vende të tjera. Aktualisht Nëagbo, punon për NBA në Kinë në programet bazë të NBA Junior. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220