Pluhuri i “Gropës” i bëri taksistët e Ferizajt për spital

Ish sekretarja e shtetit amerikan, zonja Medllin Ollbrajt e nderoi popullin e Kosovës me pjesëmarrjen e saj në  ceremoninë e 20 vjetorit të çlirimit të vendit. Ollbrajt erdhi dhe shkoi, ndërsa  rruga e Ferizajt e cila mban emrin e kësaj figure më meritore për çlirimin e Kosovës, edhe pas 30 ditësh vonese, akoma ka mbetur si një shtresë e zhavorit të shtypur mbi “Gropë”.

Pluhuri i madh që po shkaktohet nga lëvizja e veturave dhe kamionave që po kalojnë atypari, përveç se po u bën dëme të mëdha bizneseve, ai edhe qytetarëve po ua rrezikon jetën dhe shëndetin.

Çdo ditë këtu jam, prej pluhurit mbarum, atyre nuk është tu jav ni hiç, nuk interesohen me ardhë këtu e me pa gjendjen, a besoni që katër persona infarkt kanë pasur nga ky pluhur, katër taksista kanë probleme“, tha një taksist që është i stacionuar tek rrethi afër shtëpisë së pensionistëve.

Ky pluhur, ky beton është tepër e rrezikshme, të paktën një shtres të vogël me dhënë“, tha  Isak Muhaxheri.
Vijnë e bijnë zhavor, e zhavori po i dëmton edhe veturat, kush i pagun këto dëme?“, pyeti një qytetar tjetër.

QytetarëT janë edhe kreativ se si të avansohen metodat e reja të transportit urban gjatë kohës së  fluksit të mërgimtarëve, të cilët si zakonisht vijnë për pushime nga mesi i korrikut.

“Kur të vinë gurbetaqarët  nuk e di, nashta me helikoter i çojnë a nuk e di përndryshe është tmerr!”, tha Muhaxheri.

Por ka dhe qytetarë që thonë se premtimi i dhënë për asfaltim të rrugës është duke u realizuar.

“Dëm është për neve por është përparësi që e kanë  shtruar rrugën me zallë edhe pse pluhuri është, por firma është tu punu mirë dhe e ka kalu shumë mirë, është pak keq për fëmijë e pleq  edhe pse na ka shkaktu dëme pak neve si biznese por jemi duke e marrë veten. Na kanë premtu këto ditë se kanë me kry krejt komplet, qysh kanë thanë me 14 të këti muaji, me 14 i kanë qitë pikat e kanë përfunduar.“, tha afaristi Arsim Ejupi.

Ekipi i TV Tema gjatë dy ditëve ka provuar të marrë një përgjigjje nga drejtori  Bytyqi në lidhje me vonesën e asfaltimit, mirëpo  ai nuk u është përgjigjur telefonatave nga redaksia jonë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.