Në teatrin “Adriana” të Ferizajt, mbrëmë është hapur edicioni i 49 i Festivalit të Teatrove. Këtë festival e hapi trupa teatrale e Gjakovës me  shfaqjen  “Shumë zhurmë për asgjë” të regjisores Zana Hoxha, e cila me këtë rast tha se ndjehet e lumtur që festivalin e 49  po e hap kjo shfaqje, tekstin e së cilës, siç tha ajo, e ka përzgjedh për arsye personale.

Jam shumë e lumtur që kthehem në këtë festival pas shum vitesh me këtë shfaqje që pati premierën javën e kaluar ne teatrin e Gjakovës, është siç e patë një nga veprat e Uilliam Shekspirit, një sfidë shumë e madhe, mirëpo jam e lumtur që sonte erdhëm dhe  patëm mundësi që para publikut ferizajas të hapim festivalin dhe të sjellim reprizën e tretë të kësaj shfaqje, natyrisht duke iu adoptuar kësaj skene e cila është shumë më e vogël sesa ajo e Gjakovës, mirëpo pashë emocione shumë të mira që na dhuruan publiku dhe një punë e cila u pa edhe sonte  që është një punë e mirë, stabile dhe jam e lumtur që sonte jam këtu për të hapur edicionin e 49 të këtij festivali”, tha regjisorja Hoxha.

E, në anën tjetër, regjisori Besim Ugzmajli duke e vlerësuar lartë hapjen e këtij festivali, tha se Ferizaj po i ruan traditat e këtij festivali.

“Mendoj që është një hapje shumë e mirë e festivalit me një shfaqje të qytetit të Gjakovës, qyteti i Gjakovës sjelli një ekip kryesisht me emra të rinj të cilët kanë vazhduar traditën e teatrit të mirë të Gjakovës, me një tekst që është shumë i njohur, mirëpo i sjellë me shumë invencë prej regjisores Zana Hoxha dhe mendoj që është një hapje shumë e mirë dhe na la një shije shumë të mirë shfaqja në përgjithësi. Pak a shumë Festivali i Ferizajt e ruan traditën e tij, përpiqet t’i sjellë produksionet më të mira të teatrit mbarë-shqiptar në të gjitha trojet shqiptare edhe në këtë edicion mendoj që ka pru prej produksioneve më të mira që kanë ndodhë këtë vit në Maqedoni, Shqipëri, Kosovë edhe mendoj që brenda konturave të cilat është zhvillu ky festival edhe këtë vit dhe normalisht po shkon drejt vitit të tij të 50, ku shpresojmë që viti jubile i 50 do të jetë edhe më mirë se këtë vit”, u shpreh Ugzmajli.

Sonte, në natën e dytë të festivalit, do të jepet shfaqja “Një letër e humbur” nga teatri i Tetovës, me tekst të Jon Luka Karaxhale dhe me regji të Kushtrim Bekteshit.

Të ngjashme

Të tjera