Nata e dytë e Festivalit të 49 të Teatrove i cili po mbahet në teatrin “Adriana” të Ferizajt, ka vazhduar me paraqitjen e teatrit të Tetovës me  shfaqjen “Një letër e humbur”, e regjisorit Kushtrim Bekteshi. Duke e komentuar këtë shfaqje, regjisori Ben Apolloni, tha se ajo paraqet mentalitetin ballkanik.

“Kjo paraqet mentalitetin ballkanik, korrupsionin, që është bërë diçka që po na shkatërron neve si qytetarë, nepotizmin, dallaveret që bëhen në skenën politike d.m.th. që është një skenë politike më e egër sesa skena e tragjedisë ”Makbeth” herë pas here”, tha regjisori Ben Apolloni.

Ai më tej shtoi se në këtë shfaqje ra në sy koordinimi ekipor i tetrit të Tetovës, duke theksuar se kur trajtohen tema politike në shfaqje, rritet kurreshtja e audiencës.

“Ishte një shfaqje që ra në sy loja ekipore, ansambli i teatrit të Tetovës që mu duk që funksionoi goxha mirë, kjo ishte, e për elemente tjera mund t’i diskutojmë, kisha përshtypjen pak që skenografia ishte ajo që sikur e pengonte lojën, zhvillimin e mizanskenës më shprehëse, por gjithsesi ishte një shfaqje që vinte mirë dhe ajo çka po e shoh se kur po trajtohen tema politike edhe audienca po është më kurreshtare, sepse politika është gjithkah në Ballkan, sepse ishte një vepër e një autori ballkanas, gjithandej është e njëjta dhe e gjetëm  vetën edhe ne brenda kësaj shfaqje“, u shpreh Apolloni.

Nata e tretë e Festivalit do të vazhdojë me paraqitjen e teatrit “Migjeni” të Shkodrës me shfaqjen “Yona e pritjes” të Marina Vujçiç dhe  me regji të Fatos Berishës.

Të ngjashme

Të tjera