Mbrëmjen e së shtunës një 72 vjeçar me inicialet R. K nga komuna e Ferizajt, ra në një gropë ku po zhvillohen punimet e projektit ”Bashkimi i qytetit”. Në Spitalin Rajonal të Ferizajt, thonë se pas dhënies së ndihmës së parë, pacienti është dërguar në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës për trajtim të mëtutjeshëm.  Mjeku Avdi Tahiri, thotë se pacieni ishte edhe nën ndikimin e alkoolit.

 “Atë natë ka qenë kujdestar doktor Sefedini i cili edhe ka raportuar gjatë pranim-dorëzimit të detyrës, ku ka raportuar se një person i moshës 75 vjeçare ka rënë në gropë ku janë duke u bërë punimet në projektin ”Bashkimi i qytetit”, i cili kur ka ardhë në shërbimin tonë ka qenë me vetëdije, por ka qenë edhe nën ndikimin e alkoolit, ka pasur lëndime në kokë dhe në trup, është trajtuar këtu nga stafi, janë bërë analiza dhe më pas pacienti është transferuar në QKUK për ekzaminim të CT të kokës, pasi ne nuk e kemi shërbimin e CT”, tha Tahiri.

 Në vendin ku ra 72 vjeçari, nuk ka mbrojtëse. Për këtë drejtori i Infrastrukturës Arbër Bytyqi, thotë se operatori  është arsyetuar se rrethojat janë larguar nga shoferët e  taksive që operojnë në këtë pjesë. Ai thotë se  janë duke i bërë verifikimet e nevojshme dhe do të marrin masa ndaj fajtorit.

“Kemi marrë me shqetësim lëndimin e këtij banori, gjendja e tij është e mirë e ka kaluar rrezikun, po besoj se në ditët në vijim do të shikojmë pse ka ardhur deri tek ky aksident. Një pjesë e asaj ku ka rënë ky banor ka qenë e rrethuar nga punëkryesi, një segment tjetër ka qenë i rrethuar me shirit rrethues për të mos u futur, por sipas punëkryesit është larguar nga taksitë përrreth aty, megjithatë organi mbikqyrës është duke bërë verifikimet e nevojshme dhe do të na sjellin një konkluzion dhe të shikojmë masat që do të marrim qoftë për operatorin apo ata që e kanë shkaktuar edhe pse flitet se qytetari ka qenë në gjendje të dehur, por ne do t’i shikojmë të gjitha procedurat  dhe të gjejmë fajtorin për këtë aksident që ka ndodhur”, tha Bytyqi.

 Megjithatë,  policia nuk ka hapur rast për këtë. Zëdhënësi i Policisë për Rajonin e Ferizajt, Agim Gashi, tha se janë duke pritur të marrin deklaratën e të aksidentuarit.

 “Rreth orës 23:00 policia është informuar nga Emërgjenca e Spitalittë Ferizajt që një person ka kërkuar ndihmë ku viktima është rrëzuar në afërsi të nënkalimit. Policia i është përgjigjur rastit ka shkuar në emërgjencë, por viktimën nuk e ka takuar aty pasi pacienti është transferuar për në Prishtinë. Ne kemi dalë në vend të ngjarjes, por për momentin jemi duke pritur të përmirësohet gjendja shëndetësore  e tij dhe të marrim deklaratë nga ai dhe të shohim a ka elemente për vepër apo është vetëaksidentuar, pa deklaratën  e tij për momentin nuk kemi rast të hapur”, tha Gashi.

Projekti “Bashkimi i qytetit”, që nga fillimi është kritikuar për mungesë të masave të sigurisë.  Para disa javësh nga punimet në këtë projekt është  rrëzuar  një shtyllë e betonit mbi një kafeteri në Ferizaj.

Të ngjashme

Të tjera