Festivali tradicional i qytetit të Ferizajt “Kosovarja këndon” do të mbahet më 9 dhjetor në teatrin “Adriana” të Ferizajt. Ky festival që zakonisht është mbajtur më 28 nëntor, këtë vit është shtyrë per shkak të katastrofës natyrore në Shqipëri nga e cila humbën jetën dhjetëra persona. Udhëheqësi i Sektorit të Kulturës në Ferizaj, Sabri Pajaziti, thotë se po synojnë profilizimin e këtij festivali.

“Festivali do të filloj në orën 7:00 të mbrëmjes dhe është me ftesa, fatkeqësia e madhe është që salla është e vogël në teatrin “Adriana” për gjithë këtë interesim jashtëzakonisht të madh për festivalin, jo vetëm këtë edicion, por edhe edicionet paraprake. Këtë vit po e shënojmë 47 vjetorin e Ansamblit, si Drejtori e Kulturës në këtë periudhë jemi të fokusuar më shumë në 50 vjetorin e Festivalit të Teatrove që ka një risi shumë të veçantë dhe natyrisht do të jemi ngadalë në përgatitje të jubileut të 50 edhe të ”Kosovarës”, kur them të ”Kosovarës” gjatë këtyre dy-tre viteve besoj që do të ketë takime intensive edhe me ekspertë e Kulturës edhe të muzikës që ky festival të profilizohet”, tha Sabri Pajaziti.

Sa i përket përgatitjeve, Pajaziti tha se problem u kanë paraqitur sallat e ngushta.

“Momentalisht kemi pak vështirësi në hapësirat, sepse momentalisht nuk kemi hapësira adekuate ku mbahen ushtrimet, jo vetëm të “Kosovarës”, por edhe aktivitete të tjera, por megjithatë kemi bërë gjeturi për prova, në këtë rast duhet të falënderoj edhe Galerinë e Arteve në Ferizaj, por edhe shkollën arteve “Çesk Zadeja” që kanë gjetur mirëkuptim që sidomos këto ditë të ftohta t’i bëjnë provat në këtë objekt”, u shpreh Sabri Pajaziti.  

Në këtë edicion të festivalit “Kosovarja Këndon” do të marrin pjesë 15 interprete të këngës popullore shqipe, 3 prej të cilave do të shpërblehen me 3 vendet e para, me çmimin special “Nexhmije Pagarusha” dhe çmimin e gazetarëve.

Të ngjashme

Të tjera