Disa nga marketet në Ferizaj zbatojnë masat parandaluese

Menaxhmenti i “Plus Marketit” në Ferizaj si masë mbrojtëse për parandalimin e përhapjes së Koronavirusit, në mbrojtje të personelit dhe konsumatorëve ka vendosur pikat referuese në dysheme për distancën që duhet mbajtur konsumatorët mes njëri-tjetrit.

Menaxheri i këtij marketi, Remzi Bytyqi, tha se shenjat janë vendosur para disa ditëve dhe po respektohen mjaftë shumë nga konsumatorët.

“Kemi vendosur shiritat që t’iu tregojmë konsumatorëve që të mbajnë distancën, po ashtu kemi bërë edhe dezinfektimin e marketit dhe krejt kjo për të ruajtur shëndetin edhe të punonjësve, por edhe të konsumatorëve”,tha Bytyqi.

Kurse, Syrjana Salihu  e cila punon në arkë, tha se pas vendosjes së këtyre shenjave  po ndjehet më e mbrojtur.

“Po ndihem më e sigurtë, kisha frikë ditëve të tjera e tash po ndjehem më e mbrojtur, edhe unë por edhe blerësit”,tha Salihu.

E disa prej marketeve në Ferizaj sic janë “Interex” dhe “Spar”,  kanë vendosur edhe dezinfektues të duarve në hyrje të marketit për të gjithë konsumatorët, si obligim për ta që të pastrojnë duart gjatë hyrjes, veprim ky i cili  është shumë i dobishëm të  praktikohet edhe bizneset tjera.

“I kemi marrë të gjitha preventivat, përfshirë dezinfektuesit, sinjalizimet, por kemi angazhuar edhe sigurimin që të kujdesen që konsumatorët të mbajnë distancën e duhur”, tha Drilon Sejdiu, menaxher në ‘’Interex”, Ferizaj.

Vendosja e shenjave nëpër markete për mbajtjen e distancës prej një metër, si masë parandaluese për përhapjen e Koronavirusit në vend, është bërë obligative gjatë ditës së djeshme  nga Grupi Ndërinstitucional për Menaxhimin e Incidenteve.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.