Ferizajasi me COVID-19 është përcjellur nga Aeroporti drejt në klinikë

      Janë konfirmuar edhe 4 raste të reja të prekur me koronavirus, duke e çuar kështu numrin e përgjithshëm të të infektuarve në Kosovë në 28.  

  Rastet e fundit janë një nga Ferizaj, dy nga Prishtina dhe një nga Gjakova.
Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur se nga katër rastet e konfirmuara, njëri është mashkull, 32 vjeç me vendbanim në fshatin Bibaj të Ferizajt i cili së fundmi ka ardhur nga Gjermania dhe nga aeroporti është vendosur në karantinë në Prishtinë.
Ndërsa tre rastet tjera janë femra dhe janë raste kontakti, ku 2 prej tyre janë të moshës 50 dhe 29 vjeçare me vendbanim në Prishtinë kurse e treta është një 40 vjeçare me vendbanim në Gjakovë. 
Të gjitha kontaktet e tyre janë të identifikuar, thuhet në njoftimin e Institutit të Shëndetësisë Publike.

      Pasi në media janë përhapur informacione të pasakta për izolimin e fshatit Bibaj, nga familjarët e 32 vjeçarit është bërë e ditur se me të zbritur nga aeroplani, zyrtarët e Aeroportit e kanë izoluar personin në fjalë për shkak të temperaturës së lartë dhe ai është dërguar në QKUK, dhe se i njejti nuk ka pasur vizite apo kontakte në Bibaj pas arritjes ne Kosovë.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.