Salihaj: Ndryshimi i koncepteve rugoviste po i bën dëm Kosovës


Sot janë bërë 30 vjet që kur është themeluar Lidhja Demokratike e Kosovës në Ferizaj.


Ndër anëtarët e parë të këtij subjekti në Ferizaj është Adem Salihaj, i cili pak kohë pas themelimit udhëhoqi me këtë subjekt politik në Ferizaj për 18 vite radhazi. Ai tregon për formimin dhe rrugëtimin 30 vjeçar të LDK-së në këtë qytet.


“Nga një sistem komunist që ka qenë atëherë kjo ndryshoi me LDK-në, ishte e para parti që lindi pas këtij sistemi, kishte entuziazëm të madh të qytetarëve. Në Qendrën e Kulturës në Ferizaj bëhej anëtarësimi i anëtarëve dhe ishte një numër i njerëzve tejet i madh. Ishte një grup që u morën me themelimin e subjektit ku dhe u themelua në këtë qendër dhe në kuvendin e parë në vitin 90 u zgjodh kryesia e degës dhe u krijua kryesia, në fillim ka pasur pak nëndegë, ndërsa tani janë 51 nëndegë në Ferizaj”,tha Salihaj.


Sipas Salihajt, LDK ishte kontribuese jo vetëm në arsim, shëndetësi e mirëqenie sociale, por edhe e ndihmoi shumë Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.


“LDK -ja e ka ndihmuar UÇK-në së pari në Jezerc, por edhe më gjerë me përafërsisht 500 mijë marka, me mjete ushqimore, barna dhe me të gjitha gjërat tjera, përveç me armatim që nuk e kemi pasur mundësi ta ndihmojmë. Ne kemi qenë mbështetësit e vetëm të UÇK-së këtu, unë personalisht jam angazhuar që të siguroj ilaçe për UÇK-në”, tha Salihaj.


E, në kohë paqeje Salihaj thotë se LDK nuk po e ndjek idealin e themeluesit të partisë, Ibrahim Rugovës.


“Pas vdekjes së Ibrahim Rugovës u shkaktua zbehje e e LDK-së, por gjithsesi edhe sot LDK shihet si shtyllë kryesore e vendit dhe nuk ka qenë asnjëherë faktorë destabilizues. Në kohën e sotme ka ndryshuar koncepti rugovist dhe për fat të keq këto konfuzet e reja kanë shkaktuar destabilitet që Kosovë që nuk po i bën mirë Kosovës”, tha Salihaj.


Për shkak të situatës së krijuar nga pandemia Covid-19, ky jubile i LDK-së në Ferizaj është shënuar pa aktivitete.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.