Në Spitalin e Ferizajt ditëve të fundit është shënuar rënie e numrit të pacientëve të infektuar me koronavirus, të cilët janë të shtrirë në këtë institucion shëndetësor.

Përveç zvogëlimit të numrit të të hospitalizuarve, në këtë spital vërehet edhe  rënie e numrit të pacientëve që kanë nevojë për kontrolla mjekësore.

Drejtori i këtij spitali  Jeton Zeqiri, tha se aktualisht në këtë spital janë të shtrirë 23 pacientë, prej tyre 3 janë në gjendje më të rënduar, ndërsa të tjerët janë në gjendje stabile.

“Në Spitalin e Ferizajt është një situatë relaksuese, e qetë, pa probleme, numri i përgjithshëm i pacientëve që janë të hospitalizuar është 23, rastet që janë më serioze janë 3 pacientë, njëri nga ta është në ventilim mekanik në modulin CPAP, ndërsa të tjerët janë  me oksigjeno-terapi, por gjendja e tyre është stabile dhe në ditët në vijim pas përsëritjes së analizave dhe observimit protokollar ata pacientë do të lirohen dhe do të marrin trajtimin e vazhdueshëm në shtëpi”, tha Zeqiri.

Por, kjo situatë e qetë mund të ndryshoj javëve në vijim, për shkak të gripit sezonal. E, për këtë drejtori i spitalit thotë se janë duke u përgatitur.

“Normalisht ne si institucione jemi duke u përgatitur për situatën e periudhës tetor, nëntor që presim një eskalim të situatës duke pasur parasysh që në atë kohë është prezent siç e quajmë ne gripi i zakonshëm dhe në këtë mënyrë do të kemi një diskrepanz sa i përket simptomave klinike të COVID- 19 dhe influecës,  mirëpo ne jemi të përgatitur dhe jemi në fazat përgatitore, por dashtë Zoti që  rastet me COVID-19 të qetësohen, ndërsa sa i përket influencës një terapi e zakonshme do të veproj”, u shpreh Zeqiri.

Rënia graduale e numrit të të hospitalizuarve me virusin korona në Spitalin e Ferizajt ditëve të fundit, ka bërë që nga fillimi i javës së ardhshme reparti i Gjinekologjisë të rikthehet brenda hapësirave të spitalit. Sipas drejtorit Zeqiri, pak ditë më vonë do të rikthet edhe reparti i Kirurgjisë dhe ai i Ortopedisë.

Të ngjashme

Të tjera