Këtë të shtunë dhe të dielë do të mbahet gara e kampionatit të Kosovës në çiklizëm, ku do të marrin pjesë 9 klube nga qytete të ndryshme të Kosovës.

Kryetari i Federatës së Çiklizimit të Kosovës, Avni Nuha, tha se ka kohë që është përpjekur që të mbahet kjo garë dhe pas disa tentativa u lejua që ajo të organizohet këtë vikend në autostradën “Arbën Xhaferi”.

“Federata e Çiklizimit të Kosovës pas disa angazhimeve të mëdha dhe anulimeve që vinin nga ministria nga IKSHP-ja më në fund erdhi përgjigja pozitive që kampionati i Kosovës të mbahet dhe nesër fillon në qytetin e Ferizajt. Ky event që është shumë me rëndësi është nën  ombrellën e Federatës Botërore, ndërsa e mbikqyrë Federata e Çiklizimit të Kosovës së bashku me klubin nikoqir “Kastrioti”. Sipas informatava që kemi do të vijnë të gjitha klubet dhe fatmirësisht Federata është hapur edhe me 3 klube të reja, klubi “Vjosa”, “Hajvalia” dhe “Dardana” nga Kamenica, për të cilat do të jetë kënaqësi që të marrin pjesë”, tha Nuha.

Nuha tregon se të shtunën do të mbahet gara e kronometrit,  ndërsa të dielën do të mbahet etapa e gjatë 125 km.

“Nesër do të filloj nga ora 11:00 është garë kronometër, është në autostradë dhe do të filloj nga  rrethi në fshatin Bibaj deri në Babush dhe anasjelltas, 22 kilometra, do të lëshohen çiklistët  një nga nje pas çdo 1 minuti. Ndërsa të dielën është 125 kilometra, do të filloj përsëri në Ferizaj, do të shkojmë  deri në Doganaj të Kaçanikut, do të kthehemi përsëri në Ferizaj, ndërsa finishi do të jetë në Han të Elezit“, tha Nuha.

E çiklistët fitues, përveç mjeteve financiare, do të kenë  edhe përfitime të tjera.

Çiklistët përfitojnë mjete fnanciare, por mbi të gjitha fitojnë pikë botërore, ne jemi duke punuar që ndonjë çiklist nga Kosova ose nga Ferizaj të marrë pjesë në lojërat olimpike”, tha Nuha.

Kryetari i Federatës së Çiklizmit të Kosovës, u bëri apel qytetarëve  që në  intervalet sa zhvillohet gara,  të evitojnë qarkullimin nëpër autostradën “Arbën Xhaferi”.

Të ngjashme

Të tjera