Banorët e Zllatarit kërkojnë rregullimin e rrjetit energjetik përmes peticionit

Ka vite që banorët e fshatrave Bibaj, Sojevë, Mirosalë, Dardani dhe Zllatar të komunës së Ferizajt po përballen me ndërprerje të shpeshta dhe cilësi të dobët të energjisë elektrike si pasojë e vjetërsisë së shtyllave. Jo vetëm kaq, këta banorë çdo ditë janë të rrezikuar edhe nga shtyllat elektrike të cilat shpesh po bien mbi shtëpi të banimit e nëpër rrugë dhe së fundi ato kanë rënë edhe në oborrin e shkollës “4 Prilli” në fshatin Zllatar.

Kjo ka shtyrë banorët e këtij fshati të dorëzojnë një peticion me mbi 100 nënshkrime në KEDS dhe në Prokurorinë Themelore të Ferizajt.

Përfaqësuesi i fshatit Zllatar  Xhevat Sallahu, ankohet se KEDS-i nuk po i shqyrton kërkesat e tyre për riparim të rrjetit elektrik, përkundër kërkesave të shumta që kanë bërë.

“Probleme tani kemi me tensionin e ulët, shtyllat të cilat janë të viteve 50-60 ku dhe kemi pasur një aksident që ka mundur të kushtoj me jetëra të njerëzve siç ka ndodhë këputja e telit në oborr të shkollës dhe këputja e telit tek një familje ku u kanë rënë kabllot në hyrje të shtëpisë, edhe pse e kisha lajmëruar KEDS-in për këtë familje që është në rrezik nuk morën masa menjëherë derisa u rrëzua shtylla dhe duke  e parë këtë kemi organizuar një peticion që ua kemi drejtuar këto shqetësime tona KEDS-it, ZRRE-së dhe Prokurorisë Themelore në Ferizaj”, tha Sallahu.

“Katastrofë është, shtyllat që 60 vite janë të vendosura, telat çdo ditë këputen, çdo ditë dalim i ndalojmë fëmijët se shkelin nëpër to, askush nuk vjen me i rregullu, ma keq s’ka, për ndërprerje mos të flasim më, çdo ditë kemi ndalje”, tha Hysni Sallahu, banor i fshatit Zllatar.

Për mungesë të rrymës ankohen edhe fabrikat prodhuese dhe bizneset tjera që operojnë në këto lokalitete të komunës së Ferizajt. Përfaqësues të tyre thonë se ndërprerjet e energjisë elektrike u kanë shkatuar dhe po u shkaktojnë dëme prej qindra e mijëra eurove.

”Sot nuk ka rrymë,  e kemi mbyll komplet firmën, punëtorët i kemi çu në shtëpi, porositë po vonohen, probleme shumë dhe krejt kjo shkaku i rrymës, dëmet janë të pashmangshme, po ashtu edhe vonesa, edhe humbje të klientëve,  gjithçka”, tha  Burim Berisha, përfaqësues i “Kema pack”.

Për këtë problem të kahmotshëm të banorëve të kësaj ane, Tv Tema gjatë ditës së sotme provoi të marrë një përgjigjje nga zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala dhe nga drejtori i Distriktit të KEDS-it në Ferizaj Ramadan Ahmeti, por që kontakti me ta ishte i pamundur.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.