Kurteshi s’e di kush ia shtoi 121 nënshkrime peticionit të tij

Seanca gjyqësore për rastin ndaj ish-drejtorit të Urbanizmit në Ferizaj Faik Grainca, që ka nisur në shkurt të vitit 2018 po shkon drejt fundit.

Në seancën e sotme ka përfunduar mbrojtjen i akuzuari tjetër Arben Kurteshi, i cili akuzohet se është pjesë e falsifikimit të dokumentit zyrtar, konkretisht peticionit të banorëve të rrugës “Astrit Bytyqi” me rastin e hartimit të Planit Zhvillimor Komunal.

Kurteshi edhe sot gjatë pyetjeve të palës së dëmtuar tha se peticionin të cilin ai e ka dorëzuar në komunë përmes së cilit ka kërkuar që rruga “Astrit Bytyqi” të shndërrohet në ndërtim të lartë, ka pasur vetëm 21 nënshkrime dhe jo 142 siç e ka prezantuar Drejtoria e Urbanizmit gjatë gjithë kohës, duke thënë se nuk  e di se si peticionit të tij iu shtuan edhe 121 nënshkrime të tjera.

“A keni njohuri se kush ua bashkëngjiti fletat e peticionit tuaj faqen 1,2,3,4,6 dhe 7?”, pyeti Imri Haliti.

” Nuk e di”, u përgjigj Kurteshi.

“Arben, nga shkresat e lëndës rezulton se vazhdimisht edhe
Policia edhe Prokuroria ju ka informuar se peticioni i juaj përmban 142 nënshkrime njëkohësisht edhe në përgjigjen zyrtare të datës 10.08.2017 të nënshkruar si i vetëm nga i akuzuari Faik Grainca rezulton se peticioni i juaj përmban 142 nënshkrime edhe atë në përgjigjen që u ka dhënë palëve të dëmtuara Orhan Ibrahimi, a mund ta shpjegoni ju se pasi jeni informuar për këtë numër të lartë të nënshkrimeve pse nuk e keni kontestuar origjinalitetin e  peticonit të juaj?”
, pyeti Imri Haliti.

“Unë edhe në Polici deklaratën që  e kam dhënë, edhe në Prokuroi edhe tash njëjtë e kam dhënë, më kanë pyetë sa nënshkrime, u kam treguar kaq, kaq,  a i kanë shtuar a jo nuk  e di, por unë deklaratën në Polici, Prokurori edhe këtu njëjtë e kam dhënë dhe e jap”, tha Kurteshi.

Kurteshit i cili është edhe bashkëpronar i parcelës në  rrugën “Astrit Bytyqi” në të cilën është duke u ndërtuar shumëkatëshja për të cilën edhe ka filluar i tërë ky proces, iu parashtruan pyetje nga i dëmtuari Bekim Haliti.

“Arben, a mundesh me tregu për lejen  ndërtimore kur  e keni marrë fillimisht, a je angazhu ti me marrë këtë leje apo dikush tjetër me siguru lejen për ndërtim të lartë  në vitin 2015?”, pyeti Bekim Haliti.

“Unë bashkë me Fatmirin se ai e ka paguar lejen edhe personat e tjerë si Ademi, Kadrushi me duket,  por kryesorja në emër tonin është leja, Fatmiri e ka pagu edhe Fahredini“, tha Kurteshi.

“Kush iu siguroj juve që keni me marrë leje, sepse ju keni  filluar me i rrënu shtëpitë para se me marrë leje?”, pyeti Haliti.

“Nuk e di, ndoshta ka marrë pëlqimin Fatmiri, nuk  e di. Unë e kam bërë kontratën edhe më asgjë s’kam pas punë“, u shpreh Kurteshi.

Meqë disa herë gjatë mbrojtjes i akuzuari Arben Kurteshi është deklaruar se Faruk Lipovica i ka ndihmuar atij që ta përpiloj peticionin, sot pala e dëmtuar kërkoi që të thirret si dëshmitar edhe një herë Faruk Lipovica, por një gjë e tillë u refuzua nga trupi gjykues.

Seanca e radhës gjyqësore do të mbahet më 3 nëntor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.