Kompania amerikane e cila merret me zhvillimin e robotëve autonomë “Boston Dynamics” mbrëmë ka postuar një video, ku robotët e saj të serive Atlas, Spot dhe Handle vallëzonin me ritmin e këngës “Do you love me”, hit ky i grupit “The Contours” nga viti 1961.

     Me një koreografi të filmuar të robotëve të saj , kompania amerikane ua uron qytetarëve të globit Vitin e Ri 2021 , me dëshirë që tek ata të nxisë optimizëm për një të ardhme më të mirë.

      Pas postimit në faqen zyrtare të kësaj kompanie në Youtube.com, mijëra vizitorë vërshuan me komente të ndryshme, duke shprehur habinë e tyre, shpresën,  por disa dhe frikën nga epoka e dominimit të robotëve mbi njeriun.

       Njeriu i cili shpreh rezerva ndaj zhvillimit të shpejtë të intelegjencës artificiale, është inovatori Elon Musk, themelues i SpaceX dhe Tesla.  Ai  në Twitterin e tij shpërndau videon e Boston Dynamics me komentin “Kjo nuk është grafikë kompjuterike”.

Videon origjinale të Boston Dynamics mund ta shihni në këtë link:

Të ngjashme

Të tjera