Gjendja e 13 të lënduarve nga shpërthimi në Ferizaj vazhdon të mbetet e njëjtë

13 persona të lënduar nga shpërthimi i bombolës së gazit në restorantin ”Steak House” në Ferizaj, po vazhdojnë të trajtohen nëpër institucione shëndetësore brenda dhe jashtë vendit.

6 prej tyre janë duke marrë trajtim jashtë shtetit pasi kanë pësuar 30-50% djegie, ndërsa 7 të tjerë po mjekohen në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në Prishtinë.

 Afërdita Hoxha, e cila në vazhdimësi është në kontakt me familjarë të personave të lënduar, tha se gjendja shëndetësore e 6 personave të dërguar jashtë shtetit vazhdon të mbetet e njëjtë, pa ndonjë ndryshim.

 “Bazuar në bisedat që kemi me familjarët gjendja e tyre nuk ka ndonjë ndryshim, nuk ka as përkeqësime e as përmirësime, është një gjendje që pritet brenda 20 dite të shikohet nga mjekët në Turqi, për 4 persona në këtë rast, se si do të jetë situata e tyre shëndetësore, ndërsa edhe për në Austri familjarët kanë thënë se kanë një gjendje stabile, por spitalet  edhe në Turqi edhe në Austri janë shumë strikt dhe nuk japin shumë informacione, ndërsa 7 persona që janë në QKUK janë më mirë, kanë përmirësime dhe janë më pak të lënduar”, tha Hoxha.

Hoxha është duke vazhduar grumbullimin e fondeve për t’i ndihmuar financiarisht të lënduarit, të cilat thotë se do t’ua ndaj në mënyrë proporcionale  të gjithë të lënduarve.

“Ne që në fillim u mobilizuam pasi dëshironim të kemi fonde të gatshme në çdo rast dhe ne jemi ende duke i grumbulluar dhe do ta bëjmë shpërndarjen tek i gjithë grupi i të lënduarve, pasi periudha e tyre e shërimit është shumë e gjatë dhe natyrisht mjetet financiare janë shumë të nevojshe për ta”, tha Hoxha.

Nga shpërthimi i bombolës së gazit në restorantin “Steak House” në Ferizaj, përveç shumë të lënduarve u shënuan edhe dëme të mëdha materiale në vendin ku ndodhi shpërthimi dhe në lokalet përreth.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220