Komuna e Ferizajt nuk do t’i ndihmojë bizneset e dëmtuara nga pandemia

Masat kufizuese për parandalimin e përhapjes së koronavirusit në Kosovë, ndikuan në gjendjen financiare të shumë bizneseve.

Teksa komuna e Prishtinës ndau rreth 5 milionë euro për t’iu dalë në ndihmë bizneseve që janë dëmtuar nga Covid-19, një fat të tillë nuk e patën edhe bizneset e komunës së Ferizajt.

Drejtori i Zhvillimit Ekonomik Zekir Bytyqi, thotë se komuna e Ferizajt nuk ka mundësi financiare për t’i ndihmuar bizneset, andaj e vetmja shpresë mbetet tek ligji për rimëkëmbje ekonomike.

Në komunën e Ferizajt ekzistojnë diku 13 mijë biznese dhe ne si qeverisje lokale nuk kemi kapacitet dhe mundësi që t’iu dalim në ndihmë bizneseve që humbjet mund t’i kenë pasur milionëshe, por besoj që pakoja e rimëkëmbjes do t’i ndihmoj bizneset e mëdha, pasi ne si komunë kemi fonde jo të mjaftueshme për t’iu dalë në ndihmë. Besoj që edhe ligji për rimëkëmbje ekonomike që është votuar në Kuvendin e Kosovës do të jetë masë lehtësuese për bizneset të cilat kanë pasur humbje apo mbyllje gjatë pandemisë“, tha Bytyqi.

Fond të veçantë për t’i ndihmuar bizneset nuk kanë planifikuar, por për to do të ndahet granti i përvitshëm që kjo drejtori jep për bizneset e vogla prodhuese.

Bytyqi thotë se gjatë këtyre muajve do të bëjnë thirrje për  aplikim të bizneseve, ku 30 prej tyre do të përfitojnë nga ky grant.

 “Në vitin 2021 kemi planifikuar që të ndajmë fondin prej 150 mijë euro që do të shkoj për bizneset, ku kryesisht do të mbështeten bizneset e vogla në fushën e prodhimtarisë dhe ky është viti i tretë që i mbështesim si komunë këto bizese prodhuese”, tha Bytyqi.

Megjithëse viti 2020 ishte i vështirë për ekonominë, drejtori Bytyqi tha se në komunën e  Ferizajt janë hapur rreth 700 biznese të reja.

Në videon e mëposhtme mund ta ndiqni një raport të përgatitur nga Tv Tema më 4 maj të vitit 2020, ku kryetari i Ferizajt Agim Aliu kishte deklaruar se bizneset e kësaj komune do të ndihmohen nga komuna.

Deklaratën për ndihmë për bizneset mund ta gjeni nga minuta 4:03.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220