Ali Mehmeti boton librin “Drejtori i Reformave” që i kushtohet Sabri Berishës

Veprimtari politik Ali Mehmeti ka publikuar librin e tij më të ri të tij të quajtur “Drejtori i Reformave”, që i është kushtuar veprimtarit ferizajas Sabri Berisha.

76 vjeçari Mehmeti tregon se me Sabri Berishën ishin njohur në demonstratat e vitit 1968 dhe që nga ai vit ata mbajtën miqësi për më shumë se gjysmë shekulli.

“Ai gjithmonë ka qenë opozitë e sistemit, ka qenë drejtor në ”Minex”, ndërsa para ”Minexit” ka qenë arsimtar në shkollë teknike, në ”Minex” ka bërë punë të madhe, e ka kthyer për së mbari prodhimin, e ka rritur gamën e prodhimit, pastaj e ka formuar në vitet e 80-ta një shoqëri kulturo-artistike me punëtorët e ”Minexit” që ka ndikuar në rritjen e vetëdijes kombëtare, kështu pushteti komunal i atëhershëm ka marrë masa ndaj tij dhe ia ndërroi vendin e punës, pastaj themeloi kooperativën bujqësore ku punësoi punëtorë që ishin larguar nga puna në vitet e 90-ta, pastaj ka ndihmuar shumë të varfërit me ndihma, nuk ka kursyer kurrë asgjë”, tregon Mehmeti.

Mehmeti thotë se Berisha shënoi suksese edhe gjatë udhëheqjes së shkollës fillore “Gjon Serreçi” në Ferizaj.

“Unë isha kryetar i qeverisë në Ferizaj dhe më patën thënë me zgjedh drejtor Sabriun, unë personalisht e njihja personalitetin e tij, por kishte kaluar kohë nga ndarja e tij me arsimin, ndërsa ai pranoi por me një shkollë ku ka probleme më së shumti dhe e dërguam në “Gjon Serreçi” pasi ajo ishte shkollë e madhe dhe aty me të vërtet bëri kthesa të mëdha. Sabriu ka qenë edhe mbrojtës i të drejtave kombëtare, ai kudo që ka shkuar nëpër vende të jashtme nuk ka kursyer me e mbrojt integritetin kombëtar dhe me e kritiku pushtetin serb, ndoshta edhe midis Beogradit. Ai që e lexon këtë libër do ta sheh fytyrën e vërtet të Sabriut i cili ka merituar shumë”, tha Mehmeti.

Ali Mehmeti tha se Sabri Berisha e ka merituar që të vlerësohet  më shumë nga qeveria e Ferizajt  për kontributin e tij të dhënë për shoqërinë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220