Fshati Bibaj stoliset me flamuj amerikan për nder të inagurimit të presidentit Joe Biden

Rruga e fshatit Bibaj sot ishte stolisur me mbi 100 flamuj amerikan dhe postera të presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës Joe Biden, me mbishkrimin ”Faleminderit Amerikë”.

Banorët e këtij fshati i vendosën ata në shenjë respekti dhe falënderimi për SHBA-në, me rastin e inagurimit të presidentit Joe Biden.

Përfaqësuesi i fshatit Bibaj Faton Haxhisalihu, tha se ky aktivitet është organizuar për të treguar se populli shqiptar vazhdon të jetë mirënjohës ndaj popullit amerikan.

“Ne si popull gjithmonë jemi krenarë me popullin amerikan dhe gjithmonë do t’u jemi mirënjohës, andaj këta flamuj janë një shenjë simbolizimi për të shprehur mirënjohjen që kemi ndaj tyre”, tha ai.

Famuj ishin vendosur edhe në oborrin e shkollës ”Muharrem Shemsedini” në këtë fshat, ku nxënësit  e kësaj shkolle mbanin në duar  46 flamuj që simbolizojnë presidentin e 46 të Amerikës.

Kjo festë është për nder të inagurimit të presidentit të 46 të Amerikës Joe Biden, ku me ardhjen e tij në krye të SHBA-ve edhe ne si Kosovë presim shumë,  miqësia që është të vazhdoj edhe më tej”, tha drejtoresha e shkollës në Bibaj, Andolina Sylejmani.

Ceremonia e organizuar nga banorët e këtij fshati iu pëlqeu edhe përfaqësuesve të KFOR-it amerikan.

“Sigurisht që do të ishte mirë po të isha në Amerikë me familjen time, por pse jo edhe këtu me popullin shqiptar. Organizimi është shumë i mirë, tregon një respekt të veçantë për Amerikën dhe jemi të kënaqur”, tha Casidy Hoëard , rreshter amerikan.

Përfaqësuesi i rrjetit të organizatave joqeveritare ”Avonet”, Kenan Gashi, thotë se zgjedhja e Bidenit në krye të shtetit amerikan është gjë e mirë për Kosovën.

“Populli i Kosovës është i lidhur ngushtë me institucionet e SHBA-ve dhe është i përkushtuar rreth çdo lëvizje që bëhet në Amerikë, kjo tregon që populli shqiptar është falënderues dhe këtë e tregoi edhe komuniteti sot, për fat të mirë dashuria në mes të këtyre dy popujve është e ngushtë”, u shpreh Gashi.

 Joe Biden, kishte vizituar Kosovën në gusht të 2016-ës, në atë kohë nënpresident amerikan. Ai së bashku me familjen e tij ishin pjesë e ceremonisë së  inaugurimit të rrugës Ferizaj-Gjilan që bartë emrin e djalit të tij të ndjerë Beau Biden, i cili vdiq nga kanceri në tru. Ai kishte shërbyer në Kosovë pas përfundimit të luftës duke punuar në trajnimin e prokurorëve dhe gjykatësve vendor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220