Presidentja ia “ngreh veshin” Valdete Dakës

       Me një paraqitje të matur dhe dinjitoze, konform nivelit të detyrës që e ushtron, ushtruesja e detyrës së presidentes së vendit, Vjosa Osmani në një video adresim sonte e kritikoi cenimin e integritetit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve nga ana e kryetares së KQZ-së Valdete Daka, duke konstatuar se dje procesi zgjedhor ishte lënduar me abuzimin e detyrës dhe me tolerimin e kërcënimeve të hapura ndaj drejtorit të Zyrës për Certifikim të Subjekteve Politike dhe të Kandidatëve z. Yll Buleshkajt.

    Osmani në disa raste theksoi se KQZ duhet të funksionojë me integritet dhe profesionalizëm, në mënyrë që zgjedhjet e përgjithshme të caktuara për tu mbajtur më 14 Shkurt të këtij viti, të garantohen se do të jenë të ndershme e të lira.

  Në fund të adresimit të saj, UD e Presidentes së vendit, bëri të ditur se në rast të përsëritjes së abuzimeve të detyrës në KQZ, ashtu siç u veprua dje me rastin e mosvotimit të rekomandimit  të Zyrës për Certifikim të Subjekteve Politike dhe Kandidatëve, ajo do të ndërmarrë hapa konkret për ruajtjen e funksionimit ligjor dhe të integritetit të KQZ-së, duke u bazuar në ligj dhe në obligimet e saja kushtetuese.

    Në vazhdim mund ta shihni videon e plotë të adresimit të UD Presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220