Banorët e rrugës “Fehmi Agani” në Ferizaj tash e disa vite janë duke ‘’bashkëjetuar” me një deponi  të mbeturinave.

Ata thonë se nga kjo deponi mbeturinash po u rrezikohet jeta.

“Ka disa vite me radhë që është kështu, ne kemi dashur që vet të organizohemi edhe ta pastrojmë, por nuk kemi mundur, përveç erës ka edhe minj e gjarpërinj, gjithçka është e mundur këtu”, tha Xhelal Bislimi, banor.

“Unë këtu e kam shtëpinë, 5 metra nga kjo deponi, është shumë rrezik, dritaret nuk vjen në shprehje me i hap me vite, është rrezik jo vetëm nga kundërmimi, por ka edhe gjarpërinj e minj, mandej grubmullohen edhe qentë endacakë, ne këtu po jetojmë nuk po kemi ku të shkojmë”, tha Avni Hajdari, banor.

“Këto mbeturina po shkaktojnë sëmundje të ndryshme, vet fakti që kur kalon këtu shkaktohet stres dhe  më pas shkaktohen edhe shumë sëmundje të ndryshme, kur kalojmë këtu duhet me mbulu fytyrën për shkak të erës që vjen”, tha Alina Jashari, banore.

Banorët paralajmërojnë protesta në rast se institucionet nuk ndërmarrin asgjë në këtë drejtim.   

Me vite  e kemi këtë problem, fajtor kryesor janë edhe banorët edhe pronari i shtëpisë, por edhe komuna se kurrë s’ka intervenu, këtu ka banorë, ka fëmijë, këtu jo që  ka minj, por edhe gjarpërinj, është e pabesueshme se si është neglizhuar kjo nga komuna. Nëse nuk intervenohet unë do të organizoj protestë dhe do të bllokoj çdo rrugë, nuk do të tolerojmë më”, tha Fadil Bislimi.

Në kompaninë “Pastërtia” thonë se disa herë  e kanë larguar këtë deponi, por ajo përsëri po krijohet si pasojë e papërgjegjësisë së vet banorëve.

“Ne si kompani jemi informuar disa herë për atë deponi aty dhe kemi bërë tërheqjen dhe bartjen e mbeturinave nga aty, por aty është një pjesë edhe  private dhe ne si kompani nuk kemi të drejtë me hy, por ne si kompani sa herë është kërkuar nga drejtoria e ambientit kemi bërë tërheqjen e asaj deponie, por papërgjegjësia e qytetarëve dhe ka vazhduar e njëjta gjë, kjo është krejt papërgjegjësi e atyre banorëve”, tha Naim Nuhiu, zv.kryeshef i kompanisë “Pastërtia”.

Për këtë problem disavjeçar që ka kjo lagje në Inspektoratin komunal të Ferizajt dhe në Drejtorinë e Shërbimeve Publike nuk pranuan të flasin duke ia bartur përgjegjësinë njëra tjetrës, e duke u arsyetuar se kjo deponi është në pronë private dhe nuk e kanë të lehtë të intervenojnë.

Të ngjashme

Të tjera