Rritet vetëdijësimi i qytetarëve për t’i kthyer paratë e gjetura

Gjetja e parave në rrugë dhe kthimi i tyre tek pronari janë shtuar si raste kohëve të fundit në komunën e Ferizajt.

Kështu ka vepruar edhe i riu Adonis Gashi nga Ferizaj, i cili pasi ka gjetur një portofol  me para në rrugë, e ka dorëzuar në polici.

“Kam qenë duke shku në qytet dhe e kam parë në trotuar kuletën, e kam marrë e kam shiku mos është e ndokujt aty afër, por e pashë që nuk po  e njoh personin, kam prit 3-5 minuta mendova mos po vjen me marrë e më pas u nisa në polici bashkë me vëllain”, tha Gashi.

Kuleta e humbur ishte e Idriz Aliut nga Ferizaj, i cili thotë se vlera e parave që ishin qenë në të nuk ka qenë e lartë, por thekson se ndihet i mahnitur nga gjesti i këtyre dy të rinjve.

“Së pari i falënderoj prindërit e këtij djali të cilët e kanë edukuar këtë djalë në këtë mënyrë. Mua më ka humbur portofoli, shuma nuk ka qenë shumë e madhe diku 70 euro, por i kam pasur aty të gjitha dokumentat. Kuleta më ka humbur para një butiku, kam ardhë në qytet me ble diçka dhe kur kam hy me kry pagesën nuk i kam pas paratë, kam shku në shtëpi e kam kërku por s’ka qenë, më pas jam drejtu për në polici, duke shku më ka thirrur policia më ka lajmëru se ma kanë gjetë kuletën dy djem të ri. Kërkesa ime është për të gjithë qytetarët që me vepru kështu, jo vetëm pse mua më ndodhi”, tha Aliu.

Policia thotë se  ky është rasti i tretë brenda dy muajve që qytetarët i dorëzojnë paratë e gjetura në rrugë tek policia.

“Kohëve të fundit në regjionin e Ferizajt kanë ndodhur disa raste kur qytetarët kanë gjetur portofole me të holla  e dokumnete dhe falë gatishmërisë së tyre kanë ardhë dhe i kanë raportuar në polici. Rasti i fundit ka ndodhur para dy dite ku një qytetar e ka humbur portofolin dhe dy vëllezër e kanë gjetur dhe menjëherë e kanë raportuar rastin në polici. Është ky rasti i tretë brenda dy muajve që ka ndodhur”, tha zëdhënësi i Policisë për rajonin e Ferizajt, Agim Gashi.

Policia e Kosovës bëri thirrje tek qytetarët që të vazhdojnë të jenë shembull i bashkëpunimit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220