“Të diele të mbarë, bashkëqytetarë” dhe “Të diele të këndshme, bashkëqytetarë”, janë dy fjalitë me të cilat i përshëndetë kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu ferizajasit, gjithmonë duke ia bashkangjitur këtyre fjalëve edhe disa fotografi të bukura të bëra në vende të ndryshme të qytetit.

Megjithëkëtë, Ferizaj nuk është vetëm fotografitë e bukura të postuara nga kryetari i Komunës.

Sytë e tij po zgjedhin të shohin vetëm të bukurën në Ferizaj, por sytë e qytetarëve shohin edhe të shëmtuarën që ekziston çdo ditë në qytet.

Në fotografitë më lart, shihet një dallim i madh mes tyre.

Kryetari Aliu ka vendosur që këtë të diele të sheh fotografinë në të djathtë që është me të vërtetë e bukur por ai nuk po do ta sheh fotografinë në të majtë, ku shihen kontejnerë të stërmbushur me bërllok.

Kontejnerë këta që kanë mbetur kështu në tërë Ferizajn.

Hiq më ndryshe nuk janë as këto fotografi.

Derisa në fotografinë e bërë nga TV TEMA shihen kontejnerët nëntokësorë të mbyllur afër Palestrës “Bill Clinton” ku nën kundërmimin e erës së tmerrshme të mbeturinave luajnë të rinjtë, syri i të parit të Komunës në anën tjetër sheh bukurinë e kësaj are teka për të bërlloku që ka mbushur Ferizajn nuk “ekziston”.

Kjo fotografi e bërë nga droni është e mahnitshme.

Me të vërtetë që tregon një anë tërheqëse dhe të hijshme të qytetit të tretë për nga popullsia në Kosovë.

Por problemi i kësaj fotografie është që nuk tregon realitetin e Ferizajt.

Ferizaj është edhe fotografia në të majtë, i mbushur mbeturina, kundërmon dhe i papastër.

E gjithkush mund të zgjedhë, nëse do të shohë Ferizajn e vërtetë dhe të kontribuojë që Ferizaj të pastrohet ose të zgjedhë të shoh me syrin e kryetarit dhe të refuzojë problemin e qytetit që kundërmon.

Të ngjashme

Të tjera