Në kuadër të edicionit të 38-të të Festivalit Ndërkombëtar Letrar Vilenica, njëri nga festivalet më të njohura të Evropës Qendrore, aktori, poeti dhe shkrimtari Shpëtim Selmani u nderua me çmimin “Kristali Vilenica” për vitin 2023, nga Shoqata e Shkrimtarëve të Sllovenisë.

Fituesi i Kristalit të Vilenicës 2023, është përzgjedhur nga juria në përbërje nga Alesh Muster, Gregor Podlogar dhe Julija Potrç Shavli, të cilët thanë fjalë të ngrohta për fituesin, duke theksuar në vlerësimin e tyre se bëhet fjalë për një poezi që, pavarësisht referencave dalluese, lundron nëpër peizazhet e poezisë moderne dhe që pas leximit lë mbresa dhe kujtohet gjatë.

Në vitin 2020, vepra tjetër e Selmanit ” Libërthi i dashurisë”, ishte fituese e Çmimit të Bashkimit Europian për Letërsi dhe është botuar në gjermanisht dhe frëngjisht.

Të ngjashme

Të tjera