Paralajmërohet padi ndaj rektorit Agron Bajraktari

 

Përfaqësues të organizatës ‘’Demokracia Studentore’’ së bashku me një grup të doktorëve të shkencave dhe profesorë universitar të komunës së Ferizajt, sot  janë bërë bashkë për të diskutuar, siç thanë ata, keqpërdorimet që po bëhen në Universitetin e Ferizajt, duke kërkuar edhe njëherë shkarkimin e rektorit të këtij universiteti Agron Bajraktari.

Mexhid Ramusa nga ‘’Demokracia Studentore’’, tha se në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj janë duke u bërë shumë shkelje ligjore dhe se për këtë do të ngrisin edhe padi.

“Prezantuam të gjitha shkeljet ligjore që janë bërë deri më tani në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, kemi bërë një përmbledhje dhe tash e tutje do t’i drejtohemi dhe organeve të drejtësisë me një padi ndaj rektorit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj Agron Bajraktarit për gjendjen që e ka shkaktuar në Universitetin e Ferizajt. Në këtë debat kanë qenë të ftuar edhe prokurori dhe policia por nuk kanë marrë pjesë për arsye të tyre personale”, tha Ramusa.

Profesor doktor Muhamet Avdyli, tha se Universiteti i Ferizajt është degraduar aq shumë saqë shumë shpejt, sipas tij, do të mbetet vetëm një kolegj.

“E keqja më e rëndë që unë kam dëgju për këtë universitet dhe më ka thënë vetë profesori Basri Beqiri që dje kam nejt me të, ka thanë që neve vet rektori na ka ofru nga 20-30 indeksa dhe ka thënë duhet t’ua jepni studentëve notën e këtyre profesorëve se punojnë në qeveri dhe nuk munden me ardhë në universitet, merreni me mend një rektor universiteti kur ofron kolegëve të vet dhe në njëfarë mënyrë i kërcënon për me e dhënë notën e atyre se nuk munden me ardhë se janë në qeveri dhe e keqja më e madhe është se të njëjtit profesorë nuk kanë pranu me bë një gjë të tillë dhe u është ndalur hyrja në universitet, ata janë njerëz të Ferizajt është Mehdi Xhokli, Basri Beqiri, pa asnjë procedurë janë larguar nga fakulteti pse s’kanë pranu me hy në shërbimet e rektorit”, tha Avdyli.

Në këtë takim u prezantuan disa të gjetura të organizatës “Demokracia Studentore” që kishin të bënin me profilet e profesorëve të cilët ligjërojnë në Universitetin e Ferizajt për të cilët u tha se janë figura të afërta me PDK-në.

Këtij takimi mbështetje i dhanë edhe asamblisti i Kuvendit Komunal nga Lëvizja Vetëvendosje Dritëro Hyseni dhe anëtari i Nismës Socialdemokrate Fazli Shabani, si dhe një numër i vogël i studentëve të Universitetit të Ferizajt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90