Qytetarët ankohen për rrugën që çon tek parku ‘’Liria’’

 

Ka disa vite që po kërkohet asfaltimi i rrugës e cila çon tek parku ‘’Liria’’, madje për rregullimin e saj shpeshherë është premtuar nga pushtetarët, por edhe sot e kësaj dite gjendja vazhdon të mbetet e tillë.

Banorët që jetojnë përgjatë kësaj rruge ankohen se udhëheqësia ferizajase asnjëherë nuk i dha prioritet kësaj rruge edhe pse është shumë e qarkullueshme.

Vuajmë nga pluhuri e nga rruga e keqe, i dëmtojmë veturat, dëme ka mjaftë shumë. Para një muaji  e kanë mbushur me zhavorr po prapë shiu e ka bartë, mirëpo sa herë të bie shi kjo rrugë vërshohet, tani vijnë edhe qytetarët prej diasporës, ata kanë qef me shku lartë se i ka dalë zani Parku i Lirisë, por me vetura të mira nuk hyn askush këndej”, tha Beqir Hasani.

“Në fillim që erdhëm kësaj rruge krahasim me vite më parë ishte pak diçka më mirë, por për shkak të kushteve atmosferike prapë kish fillu me u prishë, por me mujtë me marrë një iniciativë në të ardhmen me e rregullu edhe ne do të kishim vullnet me ardhë këtu më shumë, duhet me pas një rrugë më të mirë”, tha Brahim Maksuti.

“Vështirësi ka boll, është një rrugë katastrofë, verës është pluhur e dimrit është edhe më keq, edhe ata që shkojnë tek parku është shumë keq për ata”, tha një tjetër banor.

Ndërsa, drejtori i Infrastrukturës Arbër Bytyqi, tha se kjo rrugë do të rregullohet gjatë këtij mandati qeverisës, por nuk precizoi se në cilin vit të mandatit katërvjeçar do të ndodhë kjo.

“Gjatë këtij mandati do të përfundohet asfaltimi i asaj rruge dhe nuk po them asfaltimi pasi duhet shikuar edhe aspekti teknik a duhet të asfaltohet apo duhet me kubëza të bëhet ajo pjesë e rrugës, por gjithsesi do të rregullohet ajo rrugë dhe do të jetë e kalueshme për të gjithë  qytetarët. Momentin e parë që na krijohen mundësi buxhetore ne do ta asfaltojmë këtë rrugë dhe jo vetëm rrugën, por do ta trajtomë gjithë zonën tek parku “Liria”, pasi është zonë me rëndësi të veçantë për neve”, tha Bytyqi.

Kjo rrugë që çon në parkun ‘’Liria’’, është e gjatë rreth 500 metra.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90