Berisha kërkon hetime për keqpërdorime në Drejtorinë e Shëndetësisë

Drejtori i Shëndetësisë dhe i Mirëqenies Sociale në Ferizaj Besnik Berisha, gjatë raportimit të punës katërmujore të dikasterit që ai udhëheq, bëri të ditur se ka kërkuar nga Prokuroria Themelore e Ferizajt që të nis hetimet ndaj disa parregullsive të cilat janë bërë në Drejtorinë e Shëndetësisë në kohën e LDK-së. Berisha tha se në mesin e këtyre parregullsive ka gjetur edhe falsifikime të dokumenteve e keqpërdorim të parasë.

 “Dje kam dorëzu te Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore të Ferizajt, Shukri Jashari, kam deponu një kërkesë për hetime për 5 pika. Është gala mbrëmja, në veçanti rasti i 14 mijë eurove që janë dhënë nga një donator në korrik të 2015-ës dhe janë kthy jashtëligjshëm në dhjetor të 2017-ës, rasti i dytë është ndërhyja në listën për shtëpi të skamnorëve që është punë e falsifikimit dhe kam kërku hetim për këtë rast, rasti i tretë është puna e furnizimit me pajisje që nuk i përkasin shëndetësisë primare, pastaj kam kërku që të shikohet puna e pajisjeve që i kanë dërgu rotarianët britanez, e dimë se kanë ardhur deri në doganë, por më tutje nuk dimë, si dhe puna e pagesës së rrugës kam kërku hetim sepse është dëmtim i buxhetit diku në vlerë 9 mijë euro vjetore”, tha Berisha.

Berisha tha se për keqpërdorime, organeve të hetuesisë i janë drejtuar edhe udhëheqësit e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare.

“Tri lëndë drejtori i QKMF-së me aprovimin e Këshillit Drejtues i ka çu në hetuesi apo krime ekonomike, është fjala për dy fotokopje që janë ardhur të përdorura, për një gyp të rëntgenit i cili na ka shkaktu problem të madh, pushteti i kaluar i ka thirrur njerëzit e paautorizuar të cilët e kanë marrë gypin dhe kanë punu në punëtori të veta dhe e kanë djegur edhe pllakën dhe tani është i pariparueshëm ai rëntgen, kemi bërë procedurën e tenderimit, mirëpo çka është më e keqja dje 19 mijë euro prej këtij projekti na i ka marrë përmbaruesi dhe është shumë e dhimbshme që për pajisje mjekësore thesari na i merr mjetet dhe është një projekt që është bërë pa miratim, është një projekt  ku janë shkaktuar shpenzime, është paguar nga buxheti i komunës, ndërsa nuk ka pas aprovim me shkrim të projektit”, tha Berisha.

Sa i përket punëtorëve shëndetësor që ishin të angazhuar përmes një marrëveshje me organizatën “Caritas Kosova”, Berisha tha se janë në bisedime për një kontratë të re me këtë organizatë, pasi tashmë kanë shlyer 225 mijë euro borxh nga 292 mijë sa ka qenë në total. Ndërsa, lidhur me mungesën e mjekëve nëpër punkte shëndetësore, ai tha se edhe kjo situatë është meritë e pushtetit të kaluar, pasi sipas tij, kanë angazhuar përkthyes  të gjuhëve shqip–serbisht në vend të punësimit të mjekëve.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90